Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 10. 2014. 16:06 >> 16:04

GLADNI POBJEDA

Subotić: Svi dišemo kao jedan

Krilni centar podgoričke Budućnosti Bojan Subotić uz sjajnu individualnu statistiku u četiri pobjede iz isto toliko mečeva, uživa u novoj sezoni ABA lige.

Stameni košarkaš je trenutno drugi po ukupnom broju indeksnih poena u svom timu (56), iza Suada Šehovića koji je sakupio 68. Njegove partije protiv Igokee i Levskog su bile posebno impresivne, a Subotić ističe u intervjuu za sajt ABA lige da je ovo možda i najbolji period u njegovoj karijeri.

Kakav je osjećaj poslije četiri vezane pobjede na startu ABA lige? Da li ste očekivali ovakav start?

"Osjećaj je svakako dobar, međutim tek je početak sezone i ima još mnogo utakmica ispred nas. Ne smijemo da se zadovoljavamo učinjenim već moramo uvijek da budemo gladni novih pobjeda. Ne bih baš rekao da smo očekivali, ali smo se potajno nadali."

Čini se da je hemija u timu savršeno uklopljena, iako je veliki broj igrača stigao u klub tek ovog ljeta. Gdje i kako se družite van terena? Da li ste strancima već pokazali kakav je život u Podgorici?

"Hemija u timu je fantastična, svi dišemo kao jedan, novi igrači su se savršeno uklopili u sistem i prihvatili sve što se očekuje od njih. Previše obaveza nam ne ostavlja mnogo vremena, međutim, kad god smo u mogućnosti, odemo da odgledamo neki film, kuglanje ili popijemo piće poslije treninga. Podgorica je mali grad, ljudi su ljubazni, prijateljski naklonjeni i u svakom slučaju, to je sredina u koju se lako uklopite."

Osim što tim bilježi odlične rezulate, Vi takođe pružate sjajne individualne partije. Da li je ovo jedan od najboljih perioda u Vašoj karijeri?

"Kroz cijelu karijeru sam bio timski igrač i za mene je najbitnije da tim stvara dobre rezultate, jer u tim okolnostima svi igrači u timu su dobri. Složio bih se da je ovo možda najbolji mjesec u mojoj karijeri, ali još je rano donositi te zaključke, najbitnije je da tim pobjeđuje."

Kako pojačana konkurencija u unutrašnjoj liniji utiče na Vašu igru?

"Zdrava konkurencija za svakog sportistu je mnogo bitna, ona može samo da te napravi boljim igračem. Na svakom košarkašu je da se izbori sa konkurencijom, koliko može, pa se i ja trudim da se u što boljem svjetlu dokažem treneru."

Iako je sezona tek počela, šta bi za Vas bio uspjeh na kraju?

"Mi nemamo definisane ciljeve, ali naravno da ćemo iskoristiti sve što nam se pruži. Svjesni smo da kao tim možemo mnogo, što smo uostalom i dokazali u prethodna četiri kola. Na nama je da još mnogo radimo, pokušamo da napredujemo kroz svaki trening i sigurno, sa takvim pristupom i željom, možemo da se nadamo uspjehu."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније