Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 10. 2014. 22:14 >> 22:28

BALKANSKA LIGA

Beriša srušio Mornar

Košarkaši Mornara poraženi su na svom terenu, u drugom kolu Balkanske lige, od Sigal Prištine rezultatom 80:87. Barani tako nijesu uspjeli da pred svojim navijačima ostvare prvu pobjedu u Balkanskoj ligi.

 

Nakon lošeg otvaranja meča (2:6), uspjeli su Barani da konsoliduju redove i serijom 5:0 povedu prvi put na meču (7:6).

U tim trenucima igralo se koš za koš, sve do rezultata (14:12) za Mornar, kada Priština pravi seriju 10:0 i dolazi do prve opipljivije prednosti (14:22).

Međutim, uspjeli su izabranici Đorđija Pavićevića da realizuju poslednja dva napada u prvom kvartalu preko Perovića i Njuela, pa je razlika Prištine iznosila 6 poena.

Praktično cijela druga četvrtina protekla je u izjednačenoj igri obje ekipe sa malim brojem koševa. Barani nikako nijesu uspijevali da ponovo povedu, iako su drugi kvartal riješili u svoju korist sa 2 poena razlike.

Najefikasniji u redovima Mornara u prvom poluvremenu bio je Amerikanac Njuel sa 14 pogodaka, dok je Marko Perović dodao 10.

Pojačala je Priština ritam u drugom poluvremenu i brzom serijom od 9:4 stigla do najveće prednosti od 9 poena (36:45).

Držali su se Barani do polovine treće četvrtine, ali tada nijesu mogli da izdrže jak ritam gostiju koji su napravili seriju od 9:0 i došli do dvocifrene prednosti (43:58).

Međutim, nijesu se predavali igrači Mornara, prvo je pogodio Njuel, a odmah potom na scenu je stupio sjajni Damjanović koji je sa 9 poena u nizu (dvije trojke), smanjio prednost Prištine na samo 4 poena (56:60).

Nijesu se Barani zaustavljali ni na početku poslednje dionice pa su sa brza 4 poena konačno došli do izjednačenja (60:60).

Potom se desilo ono najgore po Mornar, najboljeg igrača Prištine Berišu krenuo je šut, na to su se nadovezali i Hals i MekGi pa je prednost Prištine ponovo porasla (68:77).

Beriša je u ovoj četvrtini pogodio čak 4 šuta van linije 6.75, pa ni ne čudi što je Priština ponovo imala veliku prednost.

Uslijedila je trojka nade Latkovića, ali ponovo je nezaustavljivi Beriša pogodio trojku, a u naredna 2 napada pogodili su Bavčić i MekGi pa je semafor pokazivao 71:85.

Ovoga puta Mornar nije imao snage za rezultatski priključak i eventualnu pobjedu. U finišu meča uspjeli su Barani da ublaže poraz preko Damjanovića.

Najefikasniji kod Mornara bili su Njuel sa 20 postignutih koševa, 16 je postigao Damjanović, poen manje ubacio je Perović, dok je dvocifren još bio Milošević sa 10 pogodaka.

Kod Prištine najefikasniji bio je Beriša sa nevjerovatnim 41 postignutim košem (trojke 8/18), a dvocifreni su još bili MekGi sa 16 i Bavčić sa 13 koševa.

(Kosarka.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније