Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 03. 2013. 21:41 >> 22:33
3

ABA LIGA

Budućnost pobjedom izborila Evrokup

Budućnost je na "mišiće" savladala Olimpiju 79:75, završila ABA ligu na petom mjestu, jer je Partizan ubjedljivo pobijedio Solnok i otišao na fajnal-for kao četvrti. "Plavi" su treću godinu za redom izborili plasman u Evrokup. Budućnost je vodila i sa 14 razlike u prvom poluvremenu, gosti su se vratili, ali je kapiten Marko Popović izvanrednom partijom donio pobjedu svom timu.

Čitava prva četvrtina protekla je u igri koš za koš. Budućnost je tek trojkom Strahinje Miloševića sa zvukom sirene stvorila nešto opipljiviju prednost – 25:21.

„Plavi“ su u drugoj dionici stegli odbranu, kako samo oni znaju i odmah je razlika počela da raste. Sredinom tog perioda bilo je plus 7, nakon trojke Marka Popovića – 36:29. Potom je Di Bost postigao koš uz faul, za 12 poena prednosti (41:29). Rekordnih 14 razlike bilo je minut kasnije 45:31.

Ipak, Slovenci se nijesu predali, napravili su seriju 5:0 i uz neke greške domaćih, prišli na 47:40, a na poluvremenu je bilo 50:40.

Interesantno da je Budućnost pogodila svih 11 penala u prvom poluvremenu i imala skoro 50% šuta za tri (4/9).

Olimpija je angažovanije počela treću četvrtinu, izabranici Saše Filipovskog stali su u „zonu“  koja je potpunom poremetila ritam u napadu „plavima“. Koš Omića, pa trojka Prepeliča potpuno su vratili u igru goste, koji su prišli na minus 2 (54:52). Nakon nekoliko promašenih napada sa obije strane, Blažič i Raniko su sa linijer slobodnih bacanja donijeli vođstvo gostima. Budućnost je preokrenula na 59:58, ali je Raniko u posljednjoj sekundi postavio 61:59, za Ljubljančane.

Četvrta četvrtina otvorena je trojkom Prepeliča za plus 5 – 64:59. Razigrani Raniko je pogodio još jednu trojku iz vrlo teške pozicije za 69:61, što je natjeralo Radonjića da pozove tajm.aut, ne bi li trgao svoje izabranike.

Minut odmora je dao rezultata. Uslijedila je "rafalna paljba" Marka Popovića koji je pogodio čak četiri trojke, za vođstvo 73:71. Izjednačio je Murić, da bi Aleksa Popović vratio prednost svom timu. Domaći su se odbranili, da bi Di Bost košem od table konačno srušio otpor Olimpije - 79:75.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Popović sa 17, po 12 postigli su Džerld Li i Čedomir Vitkovac, a po poen manje Strahinja Milošević i Dimarkus Bost.

U ekipi Olimpije, koja je ABA ligu završila sa po 13 pobjeda i poraza, najbolji je bio Klemen Prepelić sa 20 koševa.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније