Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 09. 2014. 19:47 >> 19:49

PRIZNANJE "KRALJEVA"

Sakramento povlači Peđinu šesnaesticu

Sakramento Kingsi saopštili su danas da će dres sa brojem 16, tri puta učesnika All-Stara i NBA šampiona Predraga Stojakovića biti povućen 16. decembra, kada Sakramento bude domaćin Oklahomi.

Tokom osam sezona provedenih u Sakramentu, ljubimac navijača "Kingsa" je odigrao najviše utakmica za klub u Sakramento eri, a priznanje mu je odao vlasnik Vivek Renadiv.

"Peđa Stojaković je učestvovao u stvaranju prepoznatljive slike o Sakramentu na globalnom nivou. Kao jedan iz odabrane grupe srpskih igrača u NBA, Peđa je otvorio prostor za košarkaše širom svijeta. Njegove liderske sposobnosti su bile prepoznate ovdje, ceremonija će biti poseban trenutak za klub i navijače, kao veliki podsjetnik na vrijeme uspjeha koji se stvarao u Sakramentu", rekao je Renadiv.

Stojaković je dres Kingsa nosio od 1998. do 2006., a posebno je ostala upečatljiva finalna serija Zapada protiv Lejkersa 2002. Tada Stojaković nije uspio da osvoji titulu, ali jeste sa Dalasom 2011. Ipak, najveći trag je ostavio u Kingsima, čiji je gost bio i u aprilu ove godine, baš na utakmici protiv Dalasa.

"Vrijeme koje sam proveo u Sakramentu najbolje je u mojoj karijeri, ali te godine su bile najljepše i u mom životu. Ponosan sam zbog svega što smo izgradili, zbog povezanosti sa navijačima koju smo stvorili, bila mi je čast da igram za fanove Kingsa, među najboljima su na svijetu. Zahvalio bih se Viveku i porodici Kingsa zbog dobrodošlice nazad", poručio je Stojaković poslije odluke kluba da povuče "šesnaesticu".

Krilni košarkaš iz Požege ostaće upamćen kao jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige. Za 13 godina u najjačoj ligi na svijetu pogodio je 1,760 trojki, što ga stavlja na deveto mjesto po broju pogođenih trojki u istoriji NBA lige. Za to vrijeme imao je odličan procenat šuta izvan linije 7,25 od 40 procenata.

U NBA ligi prosječno je bilježio 17 poena i 4,7 skokova za 33.5 minuta u igri. Statistički najuspješniji je bio u sezoni 2003-04 kada je prosječno bilježio 24.2 poena i 6.3 skoka za čak 40.3 minuta po meču.

Dva puta je pobeđivao na takmičenju u brzom šutiranju trojki na All - Star vikendu, a ukupno je tri puta učestvovao na All – Star vikendu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније