Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 09. 2014. 08:51   >>  08:56 1

"DOBAR REZULTAT"

Đorđević ponosno o uspjehu svog tima

Nakon što su srpski košarkaški uvjerljivo savladali Brazil u četvrtfinalu SP-a, selektor Saša Đorđević ponosan je na svoj tim i ogromni uspjeh koji su napravili uključivši se u borbu za jednu od medalja.

Brazil je bio favorit uoči utakmice i dobro se držao u prvom poluvremenu, ali u nastavku je uslijedila katastrofa Južnoamerikanaca.

"Nema šta da se lažemo, ovo je dobar rezultat, ozbiljna utakmica, odigrana od prvog do posljednjeg trenutka, s velikom koncentracijom igrača, velikom pameću. To je ono što mi daje snagu i elan da i dalje zajedno gradimo nešto, da ostavimo neki trag ovdje na Svjetskom prvenstvu - rekao je Đorđević srpskim novinarima u Madridu, prenosi Beta.

Bivši košarkaški as poručio je da je košarka je u Srbiji više od sporta i čestitao svojim igračima na sjajnoj partiji.

"Došli smo do onoga što smo svi priželjkivali. Košarka je u Srbiji više od sporta, i mi moramo da imamo ovakav odnos prema njoj, prema dresu, utakmicama i prvenstvu. Igračima sve čestitke za srce, za borbenost, za pamet. Timski s velikom partijom (Miloša) Teodosića koji nas je talentom, umijećem i znanjem poveo ka sigurnoj igri, ali su svi ostali dali svoj doprinos", rekao je Đorđević i nastavio da daje pojedinačne pohvale, ali u jednom trenutku je zastao i rekao:

"Sve bih ih pohvalio, sve ih volim, mogu ovako do sjutra".

Reprezentativci Srbije danas će odmarati, a u petak ih očekuje polufinale sa Francuzima. Iako je Đorđević nakon meča sa Brazilom priželjkivao Španiju, 'triklori' mu tu želju nijesu ispunili.

"Već razmišljamo o sledećim protivnicima, treba da na najbolji način priđemo sljedećoj utakmici: bez straha. Niko to ne zna da li ćemo uspjeti, ali niko nam ne brani da damo sve od sebe da to probamo", kazao je legendarni plejmejker.

Najbolji u redovima Srbije bio je Miloš Teodosić.

"Odigrali smo nevjerovatno, kao ekipa, ne bih mogao izdvojiti nijednog pojedinca. Nijesam gledao statistiku, ali Bjelica je uhvatio mnogo lopti, Stefan (Marković) je igrao dobro odbranu, Bogdan, Krle, da ne nabrajam sve... Ali svi su bili fenomenalni i pokazali smo da igramo odličnu timsku košarku,' izjavio je junak pobjede.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније