Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 09. 2014. 07:45 >> 07:46

POČINJE DANAS

Memorijalni turnir "Ljubo Jovanović"

Memorijalni turnir Ljubo Jovanović, u znak sjećanja na tragično stradalog crnogorskog košarkaša, biće održan u četvrtak i petak u Podgorici, saopštio je organizator takmičenja.

Saopšteno je da će na turniru nastupiti Budućnost, nikšićka Sutjeska, tivatski Teodo i Zadar.

Jovanović je ubijen 30. juna 2011. godine na Cetinju. Karijeru je počeo u Budućnosti, a igrao je i u Lovćenu i Sutjesci.

Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu.

Posljednjih dana života boravio je na Cetinju, gdje je bio na pripremama sa B reprezentacijom Crne Gore, koja se pripremala za učešće na turniru u Kini.

U polufinalu, u četvrtak, igraće Teodo i Zadar (18.00), dok je za 20 sati zakazan duel Budućnosti i Sutjeske.

Finalni, kao i meč za treće mjesto, na programu su dan kasnije.

Sportski direktor Budućnost Volija, Gavrilo Pajović, kazao je da mu je čast što je podgorički klub, u kojem je Ljubo napravio prve košarkaške korake, organizator turnira.

"Nadam se da će turnir biti bolji od prvog i svaki naredni od prethodnog. Hvala klubovima koji su prihvatili učešće na turniru. Očekujem četiri lijepe utakmice i da dvorana Morača bude dobro popunjena. Ljubo je to zaslužio", kazao je Pajović na konferenciji za novinare.

Ujak Jovanovića, Mladen Pejović, zahvalio se u ime porodice KK Budućnost Voli i klubovima učesnicima.

“Unaprijed se zahvaljujem i svim ljudima koji će naredna dva dana biti prrisutni u dvorani Morača", kazao je Pejović.

Trener Budućnosti Igor Jovović kazao je da je organizator uspio da dvije ekipe iz Crne Gore ubijedi da budu učesnici turnira.

"Za naše prilike Sutjeska i Teodo imaju respektabilne sastave i garantuju kvalitet. Zadar je stabilan učesnik ABA lige i to će podići nivo turnira. Nalazimo se u srednoj fazi priprema, završili smo bazični dio. Ekipi su se priključili reprezentativci i koristimo ovaj period da jak trening ispratimo na najbolji način kroz porijateljske utakmice", rekao je Jovović.

On je naglasio da je rezultat u drugom planu, ali da želi da iz dana u dan Budućnost Voli igra sve bolje i kroz dobru igru dolazi do dobrih rezultata.

Trener Teoda Dragan Radović zahvalio se organizatoru i porodici Jovanović na pozivu za učešće na turniru.

"Čast nam je i privilegija da možemo da budemo dio ove priče i da kroz dva dana oživimo sjećanja i uspomene na jednog velikog čovjeka i košarkaša. Nalazimo se u trećoj nedjelji trenažnog procesa, nijesmo još formirali tim, ali očekuje nas dobra provjera protiv ABA ligaša, ekipe Zadra", rekao je Radović.

On je kazao da je poziv za učešće na turnir potvrda da Teodo iz dana u dan izrasta u pravi i veliki košarkaški klub.

Pomoćni trener Sutjeske Vladimir Todorović kazao je da mu je drago što sjećanje na Jovanovića živi i kroz memorijalni turnir.

"Drago nam je što smo dio turnira, koji je okupio četiri kvalitetna sastava. Za nas je izazov igrati protiv tako jake ekipe, kakva je Budućnost Voli. Očekujem da pružimo maksimum i nadamo se dobrim partijama na turniru", kazao je Todorović.

Saopšteno je da je oba dana turnira ulaz u dvoranu Morača besplatan.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније