Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 09. 2014. 23:13 >> 23:14

NAKON 17 USPJEŠNIH SEZONA

Čonsi Bilaps u penziji

Nakon 17 sjajnih sezona u NBA ligi Čonsi Bilaps se oprostio od košarke.

 

 

Jedan od najboljih šutera u posljednjih 15-ak godina povukao se nakon dosta problema sa povredama koje su ga limitirale na samo 60 utakmica u posljednje tri sezone.

Karijeru je završio u timu u kojem je dostigao vrhunac, Detroit Pistonsima, sa kojima je 2004. osvojio titulu, a on bio MVP finalne serije.

"Vrijeme je, znam kad je vrijeme. Moja volja i dalje postoji, ali ne mogu da ignorišem činjenicu da nijesam zdrav tri godine. Kada ne možeš da igraš onako kako želiš znaš da je vrijeme za kraj. Bilo je sjajno",rekao je Bilaps.

On je 1997. godine bio treći pik na draftu od strane Boston Seltiksa, iza legendarnog Tima Dankana i Kita van Horna. Zbog sukoba sa trenerom Rikom Pitinom nakon samo dvije sezone se preselio u Toronto Reptorse.

Trebalo mu je još nekoliko godina da se skrasi, promijenio je još tri tima, Denver Nagetse, Orlando Medžik i Minesota Timbervulvse, dok konačno nije dostigao vrhunac u Detroitu.

Poznat po univerzalnosti na terenu i istupanjem u ključnim trenicima mečeva, Bilaps je dobio nadimak "Mr. Big Shot", predvodeći Pistonse do šest finala konferencija i dvije borbe za titulu od koje je jedna bila uspješna.

Nakon toga je igrao još za Njujork Nikse i Los Anđeles Kliperse, prije povratka kući prošle sezone. Bilaps je karijeru završio kao petostruki Ol-star, sa prosjekom od 15,2 poena, 5,4 asistencije i 2,9 skokova po utakmici. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније