Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 03. 2013. 18:11   >>  18:04

EUROKUP

Još jedna laka pobjeda Lokomotive

Lokomotiva je i drugi put bila bolja od Budućnosti 90:65 i potpuno zasluženo izborila polufinale. „Plavi“ se okreću obavezama u Jadranskoj ligi, a bez obzira na ova dva poraza, sezona u Evropi je bila fantastična.

Lokomotiva je odlično otvorila utakmicu i već u prvoj četvrtini stavila do znanja našem timu, da nema ništa od iznenađenja. Izabranici Jevgenija Pašutina su prvu dionicu riješili u svoju korist – 29:16.

U drugoj četvrtini, Lokomotiva je stalno održavala prednost između 9 i 13 poena, da bi se „plavi“ malo probudili u finišu poluvremena i serijom 6:0 prišli na 41:37. Međutim, najbolji igrač Lokomotive u prvom dijelu Jasaitis postigao je trojku sa zvukom sirene za plus 8 – 45:37. Litvanac je u prvih 20 minuta postigao 14 poena.

Budućnost  je na početku treće četvrtine poenima Vitkovca i Alekse Popovića održavala neizvjesnost, ali je onda Jasaitis nastavio tamo gdje je stao u prvom dijelu. Pogodio je dvije trojke, a Hendriks je dodao koš i slobodno bacanje i za tili čas je bilo 63:47, a na kraju tog perioda 71:53.

Posljednja dionica protekla je u opuštenoj igri, gdje su oba tima već mislila na naredne mečeve. Lokomotiva je serijom 10:0 došla do rekordne prednosti (83:53). Budućnost je uzvratila, smanjila na 83:60, ali domaći nijesu popuštali do kraja, pa je konačan rezultat bio - 90:65

Najefikasniji kod Lokomotive bio je Jasaitis sa 23 poena, a kod Budućnosti Aleksa Popović sa 14 pogodaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније