Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 06. 2014. 21:33   >>  21:39

KVALIFIKACIJE

Nova pobjeda otvara vrata Eurobasketa

Ženska seniorska reprezentacija u srijedu (19.30 sati) u Hagenu će igrati protiv Njemačke utakmicu drugog kola grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Mađarskoj i Rumuniji. Pobjedom u prvom međusobnom duelu koji je odigran u nedjelju na Cetinju (63:52), izabranice Momira Milatovića napravile su prvi korak ka ostvarenju cilja i osvajanju jednog od prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi koja vode na šampionat Starog kontinenta. Nova pobjeda protiv najtežeg protivnika u grupi značila bi veliki korak ka trećem uzastopnom učešću na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

 

 

''Dobili smo prvi međusobni duel zahvajujući dobroj igri u odbrani iako je bilo teško jer je bila prva utakmica i veoma neugodan protivnik koji će nam biti glavni rival u kvalifikacionoj grupi. Nadam se da ćemo i u gostima ponoviti dobro izdanje u odbrani, ali i da ćemo biti znatno bolje u napadu jer vjerujem da imamo rješenje za njihovu zonu. Na Cetinju smo se loše snašle na zonu ''2-3'' koju su one postavile i igrale 80 odsto utakmice na taj način. Sjajno smo otvorile utakmicu, ali smo se kasnije loše snašle kada su počele da igraju zonsku odbranu'', kazala je centar Biljana Pavićević.

Njemačka je najteži protivnik u kvalifikacionoj grupi, pa je jasno šta bi značila pobjeda u Hagenu, s obzirom na to da će ''crvene'' tri od preostala četiri meča u kvalifikacijama (oba meča protiv Ukrajine će biti odigrana na Cetinju) odigrati pred domaćom publikom.

''Ne razmišljamo o tome da smo ostvarile ubjedljivu pobjedu u prvom meču, niti o tome da pravimo kalkulacije i branimo razliku. Idemo na pobjedu, a s obzirom na to da smo u prvom meču pokazale da smo bolja selekcija i da smo nakon toga imale vremena da ispravimo određene greške koje su nam se dešavale, vjerujem da možemo da ostvarimo cilj i dođemo do novog trijumfa. Mislim da će ova utakmica biti lakša od one na Cetinju jer znamo njihove kvalitete i slabosti, pa imamo razloga da se nadamo pozitivnom rezultatu'', zaključila je Pavićević.

Duel u Hagenu biće treći međusobni duel dvije selekcije, a naša reprezentacija je prije nedjeljne pobjede na Cetinju, slavila i u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Poljskoj 2011. godine kada je bilo 76:64.

Utakmica Njemačka - Crna Gora počinje u 19 sati i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније