Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 05. 2014. 08:31 >> 10:06

FINALE ZAPADA

Vestbruk razbio "mamuze" i izjednačio seriju

Sjajni plej Oklahome, Rasel Vestbruk rasturio je San Antonio u četvrtom meču finala Zapada. Tander slavio sa 105:92, pa je rezultat u seriji izjednačen na 2:2.

 

Kada je ove godine primao nagradu za igrača godine, Durant je podsjetio da sa njim u timu igra još jedan košarkaš MVP kalibra. Mislio je naravno na Vestbruka, a odlični plej je u četvrtom meču riješio da nas uveri da nije bila u pitanju kurtoazija.

Vestbruk je ubacio 40 poena, imao 10 asistencija i 5 ukradenih lopti u trijumfu Oklahome nad Sparsima. Domaćin je dobio dva meča uzastopno kod kuće, poravnao na 2:2, a serija se u sjutra uveče vraća u Teksas.

Ovo nije rekord po broju poena Vestbruka u plej-ofu, u izgubljenom finalu iz 2012. je Majamiju je dao 43 poena.

Vestbruk je odigrao gotovo perfektan meč, ubacio je 50% šuteva, probao svega pet trojki, realizovao svih 14 slobodnih bacanja. Razigrao je i Duranta koji je dodao 31 poen u ovoj pobjedi Tandera.

Zanimljivo je da su Durant i Vestbruk bili jedini igrači sa dvocifrenim brojem poena u Oklahomi, a oporavljeni Serž Ibaka je bio najbolji strijelac poslije njih sa devet poena. Naturalizovani Španac uhvatio je i osam lopti.

Na poluvremenu se već naslućivao ishod San Antonio je primio previše poena, čak 58 i i imao zaostatak -15. Sada je 2:2, i sećanja se vraćaju na zapadno finale iz 2012. kada su Sparsi vodili sa 2:0 i na kraju izgubili seriju od Oklahome.

Ali, da ne prejudiciramo, slijedi put u Teksas, peti meč, biće napeto, a podsjetimo San Antonio ima prednost domaćeg terena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније