Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 03. 2013. 13:06 >> 12:59

UZ REKORD

Euroliga: Mirotić MVP 10.kola

Prvotimac madridskog Reala, rođeni Podgoričanin Nikola Mirotić, ostvario je najbolji individualni učinak u 10. kolu Top 16 faze Eurolige. Drugi je po uspješnosti Bojan Bogdanović, dok je treći u ovoj rundi bio Nenad Krstić.

Mirotićev Real upisao je i devetu pobjedu u Top 16 fazi, pošto je, na gostovanju, savladao Žalgiris (105:104). Mirotić je bio najzaslužniji za slavlje Reala, sa 31 poenom – od čega 18 ubačenih slobodnih bacanja od isto tokilo pokušaja. Pored rekorda Euolige po broju šutnutih penala i preciznosti, as Reala je pogađao u odlučujućim momentima meča. Sve ukupno, indeks 37 i MVP titula za odličnog Nikolu Mirotića.

Na listi ovonedjeljnih zvijezda, drugo mjesto je zauzeo hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović. Iako je odigrao odličan meč, njegov Fenerbahče, u Istanbulu, izgubio je od Makabija (85:94). Bogdanović je došao do indeksa 29, sa 26 poena i pet skokova.

Prošlonedjeljni MVP, sprski reprezentativac  Nenad Krsić ove sedmice našao se na trećoj poziciji. U lakoj pobjedi CSKA nad Bambergom (78:58), Krstić je ostvario učinak od 17 poena, 8 skokova i 4 asistencije, što mu je donijelo indeks 28.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније