Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 05. 2014. 14:31 >> 14:33

TRENERI IZABRALI

Bogdanović zvijezda u usponu Evrolige

Evroligaški treneri izabrali su košarkaša Partizana Bogdana Bogdanovića za '"Zvijezdu u usponu" u sezoni 2013/14.

Nagrada "Zvijezda u usponu" dodjeljuje se od sezone 2004/2005 igračima koji imaju manje od 22 godine 1. jula, prije nego sezona počne.

"Bogdanović je briljirao u njegovoj prvoj sezoni kao starter u Evroligi. Sezonu je završio među najboljim strijelcima, dok je po asistencijama i postignutim trojkama bio najboji u svom timu. Nakon što je prošle godine postao važan igrač Partizana, Bogdanović se transformisao u pravu zvijezdu Evrolige već u njegovoj drugoj sezoni", piše na sajtu Evrolige.

Osim Bogdana Bogdanovića, u trci su bili i brojni evropski talenti, poput Aleksa Abrinesa iz Barselone, Kenana Sipahija iz Fenerbahčea, Dešona Tomasa iz Nantera, Vitenisa Čizauskasa iz Žalgirisa, Furkana Aldemira iz Galatasaraja, Domasa Sabonisa iz Unikahe, ali i njegovi saigrači iz Partizana Nikola Milutinov i Žofri Lovernj, kao i Luka Mitrović iz Crvene zvezde.

Bogdanović je ove sezone na 23 utakmice u Evroligi u prosjeku beležio 14,8 poena, uz 3,7 skokova i 3,7 asistencija, a do posljednja dva kola u Top 16 fazi Evrolige bio je prvi strijelac takmičenja.

On nije rvi igrač "crno-bijelih" koji je osvojio ovo priznanje. To je bio Novica Veličković, koji je nagrađen u sezoni 2008/2009.

Osim njih dvojice, za zvijezdu u usponu bili su proglašeni i Erazem Lorbek, Andrea Barnjani, Rudi Fernandez, Danilo Galinari, Riki Rubio, Kostas Papanikolau i Nikola Mirotić, koji je čak dva puta uzastopno dobijao ovo priznanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније