Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 05. 2014. 08:44   >>  08:55

NBA PLEJ-OF

Ubjedljive pobjede Majamija i San Antonija

Sinoć je odigrana po jedna utakmica polufinala Zapada i Istoka. Majami je konačno uspio da savlada Bruklin u ovoj sezoni, dok je San Antonio dominirao u duelu sa Portlandom.

Bruklin je u regularnom dijelu sezone slavio u sva četiri okšaja sa Majamijem, ali je aktuelni šampion proradio kada je najvažnije, sinoć je prvi put savladao ekipu Džejsona Kida u sezoni 2013/2014.

LeBron Džejms je postigao 22 poena i predvodio Majami do pobjede od 107:86 u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije. Prvo poluvijeme bilo je izjednačeno, ali je Majami u trećoj četvrtini (33:23) preuzeo kontrolu i ostvario prednost koju je čuvao do kraja.

Tim sa Floride je u tom periodu pogodio 70 odsto šuteva, a sedam igrača je pogađalo. U četvrtoj dionici Majami je imao i do nedostižnih 23 poena prednosti.

U ekipi Netsa, najboji su bili Džo Džonson i Deron Vilijemas, koji su postigli po 17 poena. Podbacio je Pol Pirs, koji e meč završio sa 8 poena (šutiraoi 3/8).

U pobjedničkoj ekipi, Kris Boš je dodao 15, dok je Dvejn Vejd ubacio 14 poena.



San Antonio je trijumfovao četvrti pu u posljednjih pet plej-of utakmica, a u posljednjih tri na svom parketu u vođstvu nijesu bili samo 17 sekundi.

Drugu utakmicu za redom, Sparsi su imali preko 20 poena prednosti u prvom poluvremenu, pa su do prve pobjede u polufinalu Zapada nad Portlandom (116:92) došli bez većih problema.

Toni Parker je bio najefikasniji, postigao je 33 poena, a upisao je i devet asistencija. To je drugi put u karijeri francuskog reprezentativca da je u plej-ofu na dvije uzastopne utakmice ubacio preko 30 poena.

Trejl Blejzersi, koji prvi put u posljednjih 14 godina igraju polufinale konferencije, promašili su 17 od prvih 20 šuteva na utakmici i u nastavku ijesu uspjeli da se oporave. LaMarkus Oldridž je predvodio Portland sa 32 poena, ali Dejmijan Lilard je imao loše šutersko veče, pogodio samo 6 od 15 pokušaja, a na kraju je upisao solidnih 17 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније