Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 05. 2014. 19:10 >> 20:06
13

PAVIĆEVIĆ ODGOVORIO

Otkaz nije patriotski, niti moralan čin

Povodom najave Nikole Vučevića da ubuduće neće igrati za Crnu Goru dok je vodi Luka Pavićević, reagovao je i selektor. Pavićević je, u saopštenju, ocijenio da odluka Vučevića ''nije patriotski gest, niti moralan čin'' i dodao da posao selektora reprezentacije Crne Gore obavlja posvećeno, pošteno i vrijedno.

''Reprezentaciju vodim prema svom stavu i ubijeđenju, na onaj način gdje bi skup svih ličnosti mogao da pruži svoj maksimum u odnosu na različitosti koje postoje u kvalitetu, karakteru, kao i senzibilitetu. U tom smislu svi igrači reprezentacije su meni jednaki, kako oni koji su tu pozvani da budu samo podrška, ili ispomoć, tako i oni najvažniji'', kaže Pavićević.

Selektor tvrdi da se prema svim igračima odnosi s jednakim uvažavanjem, isključujući i najmanju mogućnost da pojedinca ili grupu favorizuje u odnosu na druge.

''Kao trener volim da radim jako i guram igrače da daju svoj maksimum, što zbog toga da bi lično bili bolji, to naravno da bio cijeli tim na taj način dostigao svoj maksimum.Svako sučeljavanje ili eventualna konfrontacija koja nastaje između igrača i mene dešava se isključivo da bi igrač bolje odgovorio potrebama i zadacima igre i bio spremniji da pomogne timu, a kroz takav zajednički napredak i sebi samom u cilju da se napravi što bolji rezultat.Shodno tome, neophodno je obezbijediti bezuslovnu posvećenost svih igrača u želji da igraju za nacionalni tim. U tom momentu od svakog pojedinca se traži da svoje lične ciljeve podredi timskim, a sujetu i taštinu iskontroliše shodno nivou potreba tima, koji to od njega zahtijeva'', navodi Pavićević.

Ni u kom slučaju, kako kaže, ne smije se doći u situaciju u kojoj igrač smatra da svojim prisustvom ''čašćava''reprezentaciju. Smatra da je Nikolino otkazivanje nastupanja za reprezentaciju Crne Gore pogrešan put u rješavanju problematike koju osjeća.

''On ne otkazuje Luki Pavićeviću, niti igra za njega lično. On otkazuje svojim saigračima, koji su mahom spremni da daju pomenutu bezuslovnu posvećenost igranju za reprezentaciju svoje zemlje. On otkazuje Košarkaškom savezu, ljudima koji ga vode, kao predstavnicima šire košarkaške zajednice, koji se decenijama trude da ovaj sport drže na ovako visokom nivou. Međutim, iznad svega igrač se odlučuje da otkaže svom narodu i svojoj državi, u momentu kada je u sportskoj ravni to njoj veoma potrebno. Ovakvo otkazivanje svakako nije patriotski gest, niti se vodi kao moralni čin, već predstavlja isključivo ličnu reakciju zasnovanu na izuzetno subjektivnom osjećanju, po meni, nepostojeće nepravde'', kazao je Pavićević.

''Nastali momenat zahtjeva jak napor u postizanju spajanja neophodne doze racionalnog promišljanja i etičkog ponašanja čiji očigledni nedostatak, je rezultirao ovom incidentnom situacijom. Lično se nadam da će svi uključeni uspjeti da suštinski shvate i razriješe nastalu problematiku i na taj način umanje ili preduprijede negativne efekte koje po reprezentaciju jedan ovakav udar ima'', poručio je Pavićević.

 

 

                                                                          

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније