Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 04. 2014. 09:13 >> 09:12

MAJAMI BEZ GREŠKE

Uzbudljivo u Dalasu, Indijana i Oklahoma na 2:2

Vins Karter je u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu Dalasa protiv Sparsa i vođstvo u seriji. Pobjede su ostvarili Indijana i Oklahoma i izjednačili u ukupnom skoru, dok je Majami, prema očekivanjima, savladao Šarlot i sada je na korak plasmana u drugu rundu plej-ofa.

Najuzbudljivije bilo je u Dalasu. Maveriksi su trojkom Vinsa Kartera u posljednjoj sekundi savladali vodeći tim Zapada San Antonio 109:108 i tako poveli u seriji 2:1.

Na 1,7 sekundi prije kraja 37-godišnji krilni igrač Dalasa pogodio je težak šut za tri poena iz ugla. Karter je ubacio svega 11 poena, a najefikasniji akter meča bio je Monte Elis sa 29 poena, dok je u timu Sparsa Tim Dankan imao 22 poena, a Tijago Spliter je upisao dabl-dabl  - 14 poena i 13 skokova.



Majami je nastavio da dominira protiv Bobketsa, savladavši ih 19. put za redom. Šampion je sinoć slavio na strani 98:85 i sada vodi sa 3:0 u pobjedama.

Najviše poena na utakmici postigao je LeBron Džejms - 30, a na drugoj strani najefikasniji bio je Al Džeferson koji je ubacio 20. Majami nije izgubio u seriji od 9. marta 2010., dok će Bobketsi u drugoj utakmici pred svojim navijačima tražiti prvu pobjedu u plej-ofu u istoriji franšize.

Najbolji tim Istočne konferencije nakon regularnog dijela sezone, Indijana, dobila Atlantu u gostima 91:88 i sada imaju jednak broj pobjeda - 2:2.

Džordž Hil, Pol Džorž i Dejvid Vest predvodili su Pejserse u finišu meča, napravili seriju 11:2 i tako obezbijedili trijumf u utakmici u kojoj su pokazali veći karakter nego u prvoj i trećoj, u kojima su pretrpjeli poraze.



Indijana je dobro otvorila meč, ali se Houksi nijesu predavali. Nezaustavljiv je po goste bio Pol Milsap, pa su domaći uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Na poluvrijeme se otišlo sa šest poena prednosti u korist Atlante, 48:42.

Međutim, u nastavku je prodadio Pol Džordž, koji je meč završio sa 24 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, Milsap je ubacio 29 poena.

Oklahoma je, takođe, izjednačila na 2:2 u ukupnom skoru trijumfom nad Memfisom rezultatom 92:89 i to nakon produžetka. Regularni dio meča završen je rezultatom 80:80. Utakmica je od starta bila ujednačena, da bi gosti u produžetku sa 12:9 došli do zasluženog i značajnog trijumfa.

Džekson je sa 32 poena bio prvo ime susreta, a najbolji u u poraženom timu bio je Gasol sa 23.

NBA, plej-of:

Atlanta – Indijana 88:91 (2-2)
Dalas – San Antonio 109:108 (2-1)
Šarlot – Majami 85:98 (0-3)
Memfis – Oklahoma Siti 89:92 (2-2)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније