Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 04. 2014. 09:14 >> 09:13

NETSI POVELI U SERIJI

Prve pobjede Čikaga i Hjustona

Sinoć su odigrane tri utakmice NBA plej-ofa. Čikago je uradio ono što nije uspio u prve dvije utakmice i tako smanjili rezultat u serijama, dok je Bruklin iskoristio prednost domaćeg terena da povede 2:1.

U trećoj utakmici prve runde plej-ofa, i pored toga što su Netsi promašivali slobodna bacanja i odigrali loše u odbrani u finišu meča, Toronto Raptorsi nijesu mogli da dođu do nevjerovatnog preokreta u Bruklinu.

Netsi su u posljednjoj četvrtini imali 15 poena prednosti. Umalo da su ispustili pobjedu, ali su na kraju uspjeli da slave rezultatom 102:98 i povedu 2:1 u seriji.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Džo Džonson, koji je ubacio 29 poena uz nevjerovatan procenat šuta iz igre od 64 posto. Titulu junaka utakmice zaslkužio je je jer je i pogodio dva slobodna bacanja 3,1 sekundu prije kraja meča i tako potvrdio pobjedu svoje ekipe. Podršku je imao u deronu Vijalmsu, koji je meč završio sa  22 poena i 8 asistencija.

Pol Pirs je u prvoj utakmici doigravanja pred domaćim navijačima ubacio 18, dok je Kevin Garnet, koji je takođe debitovao pred domaćim navijačima u plej-ofu, postigao samo 2 poena i upisao 4 skoka. Mirza Teletović je na parketu proveo 14 minuta i za to vrijeme postigao pet poena.

Na drugoj strani sjajnu partiju je pružio DeMar DeRozan. Sjajni bek Raptorsa imao je nekoliko impresivnih ofanzivnih poteza, a postigao je 30 poena. Patrik Paterson je dodo 17, ali je na minut prije kraja promašio dva slobodna bacanja za izjednačenje.

Čikago je, nakon dva poraza kod kuće, sinoć uspio u gostima da savlada Vašington 100:97. Bulse su do pobjede predvodili Majk Danlivi, koji je ubacio 35 poena (pogodio čak osam šuteva za tri poena), i Džimi Batler koji je pogodio dva ključna šuta u posljednjoj četvrtini.

Vizardsi su bili nadomak treće pobjede. Kao i u prve dvije utakmice, uzadnjoj četvrtini su nadnoknadili zaostatak i preuzeli vođstvo. Na 2:49 minuta do kraja, Bredli Bil je postigao trojku, čime je zaokružio seriju Vašingtona na 13:4. Na semaforu je stajalo 91:89 u korist domaćih, ali je Čikago poravnao rezultat sa linije slobodnih bacanja.

Bil je bio najbolji u redovima domaćih sa 25 poena, od kojih je 13 postigao u posljednjih 12 minuta. Džon Vol je dodao 23 poena, uz sedam asistencija, ali je promašio slobodna bacanja na minut i po do kraja, pri rezultatu 91:91.

Košarkaš Bulsa Taj Gibson, tri sekunde prije kraja namjerno je prmašio drugo slobodno bacanje. centar Vizardsa Trevor Ariza uhvatio je loptu, ali njegov pas ka Volu završio je u autu.

Hjuston je, kao i Čikago, upisao prvu pobjedu. Da bi porazili Portland, "Raketama" je bilo potrebno malo sreće i ubojiti tandem Džejmsa Hardena i Dvajta Hauarda. Trejlblejzersi su pogađali sa svih pozicija, ali na kraju su ipak pretrpjeli poraz u produžetku 121:116.

Harden je bio najefikasniji igrač meča sa 37 poena, dok je Hauard uz 14 skokova upisao i 24 poena. Kod domaće ekipe raspoložen je bio Demijan Lilard sa 30 poena, dok je sjajan bio Nikolas Batum sa 26 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније