Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 03. 2013. 20:33 >> 23:43

EVROKUP

Lokomotiva pokazala moć

Lokomotiva je opravdala ulogu favorita u četvrfinalu Evrokupa. Ruski tim je u drugom poluvremenu pokazao klasu i slavio protiv Budućnosti - 72:54. Revanš u Kubanu biće formalnost.

Izabranici Dejana Radonjića samo u prvom dijelu su pružili otpor, ali ipak, u drugom dijelu nijesu mogli da se suprostave moćnom timu iz Kubana. Mjesta za žaljenje nema, već samo za ponos, jer je Budućnost i ove sezone odigrala sjajno  u Evropi, a to jedna loša utakmica ne može da poništi.

Tvrda igra ne obije strane obilježila je početak meča. Budućnost je u prvoj dionici konstantno vodila, prva osjetnija prednost bila je pet poena – 7:2. Predvođeni sjajnim Vitkovcem, domaći su na kraju tog perioda imali vođstvo od 15:8.

Ruski tim se stabilizovao u drugoj četvrtini, pojačao igru u odbrani, što je dalo rezultata. Prišli su na 17:14, a razlika od tri poena u korist „plavih“ bila je i na poluvremenu – 28:25.

Međutim, Budućnost je u drugom poluvremenu potpuno stala, što je izvanredna ekipa Lokomtive znala da iskoristi. Sredinom trećeg perioda gosti su  napravili seriju 10:0 i poveli sa 43:32. U tim trenucima ništa nije polazilo za rukom domaćima, koji nikako nijesu mogli da nađu rješenje u napadu. Kraj trećeg perioda završio se rezultatom 51:36 za Lokomtivu.

„Plavi“ su se već tada predali, pa predstavniku Rusije nije bilo teško da sačuva prednost u posljednjoj četvrtini, za konačnih 72:54.

Kod Lokomotive najzapaženiji je bio Braun sa 19 poena (od čega 12 u prvom poluvremenu), Kalates je postigao 14, a Zukov 10. Kod Budućnosti jedini dvocifren bio je Vitkovac sa 14 poena, dok je devet dodao Bunić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније