Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 04. 2014. 08:46 >> 08:46

NBA

Oklahoma zaustavila Sparse

Oklahoma Siti Tander okončao je niz San Antonio Sparsa od 19 uzastopnih pobjeda, dok su Dalas Meveriksi bili bolji od LA Klipersa. Najzaslužniji za prekid serije Sparsa bio je Kevin Djurent koji je postigao 28 poena u pobjedi Tandera 106:94 nad liderom Zapada. S druge strane, Dirk Novicki je ostvario "dabl-dabl" sa 26 poena i 11 skokova u trijumfu Mevsa nad Klipersima 113:107.

Pobjeda Tandera nije značajno uticala na poredak u vrhu Zapada, jer Sparsi i dalje imaju tri pobjede više od rivala na prvom mjestu. S druge strane, Meveriksi su napravili korak bliže ka plasmanu u plej-of jer sada imaju pobjedu više od Finiks Sansa koji su prvi "ispod crte". 

Kevin Djurent okončao je niz Sparsa, ali je nastavio svoj. U 39. uzastopnoj utakmici imao je najmanje 25 poena pa je sada na meč od rekorda koji drži Majkl Džordan. Djurant je ubacio 28 poena, a jedan manje dodao je Rasel Vestbruk uz 6 asistencija u derbiju Zapada. Sjajan je bio i Serž Ibaka sa 11 poena, 12 skokova i 3 blokade. 

Najbolji u prvom porazu San Antonija posle 19 pobjeda bio je Peti Mils sa 21 poenom i 6 skokova. Po 17 poena imali su Tim Dankan (8sk) i Kavaj Leonard. Podbacio je Toni Parker sa 6 poena (3/10 iz igre) i 3 asistencije. 


Dirk Novicki sa 26 poena i 11 skokova, te Hose Kalderon sa 19 poena, nosili su Meverikse do prve pobjede nad Klipersima poslije tri poraza u nizu. Tim iz Los Anđelesa je umalo reprizirao duel sa Sansima od 24 časa ranije kada je nadoknadio 17 poena minusa. 

Mevsi su vodili 12 razlike, da bi Klipersi serijom 10:0 prišli na 109:108, minut i po prije kraja. Dalas je promašio četiri uzastopna šuta i izgubio jednu loptu prije nego što je Grifin faulirao Novickog na sredini terena. Njemac je pogodio oba slobodna bacanja za 111:107, 17 sekundi pre kraja. 

Blejk Grifin je ostvario "tripl-dabl" za Kliperse sa 25 poena, 10 skokova i 11 asistencija, 22 poena ubacio je Daren Kolison, dok je DeAndre Džordan dodao 21 uz 15 skokova. 17 poena, 9 asistencija i 5 skokova imao je Kris Pol. 

NBA, rezultati:

Oklahoma Siti Tander – San Antonio Spars 106:94


LA Klipers – Dalas Meveriks 107:113

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније