Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 03. 2014. 08:55 >> 08:55

PONOVO ODMARAO

Minesota morala bez Pekovića

Devet mečeva odigrano je sinoć u NBA ligi. U pobjedi Minesote u Sakramentu na parketu nije bilo Nikole Pekovića, koji je odmarao zbog povrede članka. Majami se nakon dva vezana poraza vratio pobjedama, dok Durant nije mogao sam protiv Dalasa.

U ekipi Minesote sinoć nije bilo Nikole Pekovića, koji je nakon oporavka od povrede desnog članka odigrao sedam utakmica. Prije dva dana crnogorski centar nije završio utakmicu protiv Šarlota, a prethodne noći Rik Adlman ga je ostavio na klupi.

"Vukovi" su slavili u Sakramentu 104:102, a odsustvo Pekovića, i na drugoj strani DeMarkusa Kazina, ostavilo je prostora za igrače koji manje dobijaju šansu.

Kevin Lav je postigao 26 poena i imao 10 skokova, za 54. dabl-dabl u sezoni (najviše u ligi), Kevin Martin je bio najefikasniji sa 31 poenom, a pogodio je ključna slobodna bacajna kada se meč lomio u finišu.

Iznenadio je Minesotin ruki Dieng, koji je ostvario prvi dab-dabl učinak u karijeri. Njegov prosječni učinak ove sezone bio je 1.7 poena, po 2.3 skoka i blokade.

Minesota je ostvarila 33. pobjedu u sezoni, najviše od sezone 2005/2006.

U ekipi Kingsa Ajzea Tomas je postigao 27 poena, a umalo nije postao junak Sakramenta, postigao je sedam poena u posljednjoj četvrtini i umalo doveo svoj tim do preokreta.

Nakon poraza od Denvera i Bruklina, Majami se vratio pobjedama. U sjajnoj utakmici šampion je savladao Hjuston sa 113:104. Najveća prednost koju je neka ekipa imala bila je 11 poena u korist ekipe s Floride.

Rej Alen je sa 25 poena vodio Majami do pobjede, dok je Dvejn Vejd ubacio 24 poena, koliko je ubacio i LeBron Džejms. Najbolji igrač na utakmici bio je Džejms Harden, koji je postigao 30 poena.

Osim Hardena, u sastavu gostiju istakao se i Dvajt Hauard, koji je ubacio 21 poen uz pet asistencija.

Ni 30 poena Kevina Duranta nije bilo dovoljno Oklahomi da na svom parketu slavi protiv Dalasa. Gosti su pobijedili rezultatom 109:86. Odličnu utakmicu odigrao je Hose Kalderon. Španac je za 30 minuta na parketu iz igre šutao 6-11, postigao je 16 poena, podijelio sedam 'asistencija i skupio pet skokova. Šon Merion je susret završio sa 19 poena.

San Antonio je u svom 'AT&T Centru' slavili protiv Jute rezultatom 122:104. Najefikasniji kod gostiju iz Solt Lejk Sitija bio je Derik Fejvors sa 28 poena i deset skokova. Na drugoj strani Tim Dancan je postigao 16 poena, uz šest skokova i šest asistencija, dok je Parker završio meč sa 18 postignutih poena.

Nju Orleans je nakon produžetka slavio protiv Bostona, rezultatom 121:120, a Golden Stejt je savladao Portland - 113:112.

Nešto ranije u nedjelju, Šarlot je u gostima, sa 101:92 savladao Milvoki. Kemba Volker je ubacio 21, Al Džeferson 20 poena kod Bobkatsa, dok je Brandon Najt sa 21 poenom bio najbolji u domaćem sastavu.

Finiks je iznenadio u Torontu, pobijedivši Raptorse rezultatom 121:113. Grin je kod Sansa ubacio 28 poena, Lovri u domaćem timu takođe 28, ali uz 13 asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније