Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 03. 2014. 08:51 >> 08:51

INDIJANA ZABORAVILA NA PORAZE

Pol Džordž za najveći preokret sezone

Protekle noći, na NBA parkete izašlo je samo 10 timova. Indijana je upisala treću uzastopnu pobjedu, negativna serija sada je daleko iza Pejsersa, koji su još uvjek dominantni na Istoku.

Nakon serije od četiri poraza, Indijana se vratila pobjedama, upisala treću u nizu, tražeći pravu formu pred početak plej-ofa. Pejsersi su sinoć u gostima, nakon produžetka, savladali Detroit rezultatom 112:104.

Detroit je vodio i do 25 poena razlike, ali su gosti anulirali deficit zahvaljajući Polu Džordžu koji je postigao 30 poena, predvodeći svoj tim do najvećeg preokreta ove sezone. Rezervista Evan Tarner dodao je 20 poena, dok je Dejvid Vest ubacio 15.

Kod Pistonsa, koji su izgubili 12 od posljednjih 15 mečeva i tako izgubili šasnu da sezonu završe sa preko 50 odsto pobjeda, Džoš Smit je bio najbolji sa 23 poena.

Čikago je sinoć ugostio Sakramento, i nakon 46 minuta izjendačene igre, Bulsi su slomili otpor protivnika i došli do pobjede od 94:87. Sjajno veče imao je Joakim Noa, koji je bio najbolji kod domaćih, sa 23 poena, 11 skokova, osam asistencija i pet blokada. Francuz je dao sigurnost svojoj ekipi u ofanzivi, a ovo mu je devetu put da bude najefikasniji igrač Bulsa.

Taj Gibson je ušao sa klupe i postigao 19 poena, dok se u ekipi Sakramenta istakao Ajzea Tomas sa 26 i DeMarkus Kazin sa 25 poena, uz 14 skokova.

Bruklin Netsi su poraženi na gostovanju Vašingtonu - 94:101. Najefikasniji u redovima gostiju bio je Tornton sa 19 ubačenih poena, dok je Dži Džonson ubacio tri manje. Reprezentativac BiH Mirza Teletović proveo je skoro 14 minuta na parketu, ali za to vrijeme se nije uspio u među strijelce.

Pravu simultanku u domaćem timu odigrao je Džon Vol koji je za nešto više od 35 minuta na terenu ubacio 33 poena, dok je odličnu podršku ima u Gudenu koji je uz 21 ubačeni poen upisao i devet skokova. Vašington je ostao peti, a Bruklin šesti sastav Istočne Konferencije.

Atalanta čuva poziciju koja vodu u plej-of. Havksi su sinoć rezultatom 97:92 pobijedili Denver, koji je poprilično daleko od pozicije broj osam na Zapadu. Nju uspješno čuva Memfis koji je bio ubjedljiv protiv Filadelfije u gostima rezultatom 77:103.

Rezultati:

Vašington Vizards - Bruklin Nets 101:94
Atlanta Hovks - Denver Nagets 97:92
Detroit Pistons - Indijana Pejsers 104:112 (nakon produžetaka)
Filadelfia 76ers - Memfis Grizlis 77:103
Čikago Buls - Sakramento Kings 94:87

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније