Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 03. 2014. 10:05 >> 11:20

ŠAMPION U MREŽI

Bruklin 3 od 3 protiv Majamija

Aktuelni šampion sinoć je na svom parketu poražen u jednom od derbija večeri od ekipe Bruklin Netsa. Još jedno sjajno veče imao je Dirk Novicki, koji je nastavio marš ka Top 10 strijelaca NBA lige svih vremena. Crnogorski reprezentativac, Nikola Vučević, ostvario je novi dabl-dabl u porazu Orlanda protiv Denvera.

Bruklin Netsi su nastavili da terorišu Majami. U petom ovosezonskom okršaju sa Majamijem (dva u predsezoni), "Mrežice" su upisali petu pobjedu. Sinoć su slavili na Floridi rezultatom 96:95.

Šampion je nešto bolje ušao u meč, većim dijelom prve četvrtine imao je prednost koja je u jednom trenutku iznosila sedam poena (20:13), ali su Netsi serijom 9:2 uspjeli do kraja prve dionice da dođu do izjednačenja (22:22).

U drugoj četvrtini drugačija priča, Bruklin je kontrolisao rezultat, ali na poluvrijeme se odlazi sa vođstvom Hita (42:40).

Sredinom treće četvrtine gosti stižu do prednosti od sedam poena (59:52), ali nijesu uspjeli da prelome susret u svoju korist, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu, u kojoj su se bolje snašli, za konačnu pobjedu 96:95.

Ekipu Džejsona Kida predvodio je Pol Pirs sa 29 poena (šutirao 9 od 12), što je njegov rekord sezone. Reprezentativac BiH, Mirza Teletović, ušao je s klupe i za 16 i po minuta postigao je 17 poena, a Šon Livingston je dodao 13.

Nabolji u timu Majamija bio je Kris Boš sa 24 poena i sedam skokova, dok je Dvejn Vejd meč završio sa 22 poena. LeBron Džejms se zaustavio na 19 poena, a upisao je i sedam sistencija i pet skokova.



San Antonio je nastavio sa pobjedama. Sparsi su sinoć protiv Portlanda (103:90) vezali osmu u nizu i sačuvali prednost na vrhu. Blejzersi su se dobro držali, ali je domaćin kontrolisao igru u utakmici u kojoj su Sparsi gubili svega 11 sekundi na startu meča.

Pati Mils je ubacio 15 poena, Popović je štedio Dankana koji je ipak stigao do dabl-dabla, 10 poena i 11 skokova. Poslije Ol-Stara San Antonio je ubacio u brzinu, dobili su Portland dva puta, Kliperse, Čikago, Majami, u prvom dijelu sezone su imali muka sa vodećim timovima, sada su stvari došle na svoje mjesto.

Gosti su ostali bez povrijeđenog Oldridža, u pitanju su leđa, a u kolicima je napustio parket.

Košarkaši Dalasa bili su šuterski rapoloženi na gostovanju Juti. Teksašani su pogađali iz svih pozicija, a domaćin ništa. Dirk Novicki je sada sam na 12. mjestu najbolje liste strijelaca svih vremena, sinoćni meč je završio sa 31 poenom, pogodio 12 od 14 pokušaja, ukljujučujući svaki za tri poena. Njemac nastavlja hod ka top 10 svih vremena, ispred njega je sada Dominik Vilkin sa 26 668 poena. Na putu ka top 10 čeka ga i legendarni Oskar Robertson koji je ubacio 26 710 poena.

I Klipersi su nastavili da melju rivale, devetu uzastopnu pobjedu ostvarili su protiv Golden Stejt Voriorsa rezultatom  111:98. Najefikasniji je bio Blejk Grifin, koji je imao 30 poena i 15 skokova.

Orlando je pred svojim navijačima izgubio od Denvera 112:120. Gosti su skoro polovinu poena, 54, postigli iz reketa, a 51  postigli su rezervisti. Predvodio ih je Kenet Farid sa 26 poena i Džej Džej Hikson, koji je ušao sa klupe i postigao 20 poena.

Najefikasniji kod domaćih, koji su vezali četiri poraza, bio je Aron Alfalo sa 24 poena, a Nikola Vučević je upisao novi dabl-dabl - 20 poena i 16 skokova.

Tokom slavili su i Toronto, Sakramento, Finiks, Nju Orleans, Šarlot i Njujork.

Svi rezultati:

San Antonio – Portland 103:90
Finiks – Klivlend 101:110
LA Klipers – Golden Stejt 111:98
Majami – Bruklin 95:96
Orlando – Denver 112:120
Filadelfija – Sakramento 98:115
Toronto – Detroit 101:87
Vašington – Šarlot 85:98
Boston – Njujork 92:116
Memfis – Nju Orleans 90:88
Dalas – Juta 108:101

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније