Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 03. 2014. 13:42   >>  13:42

KUP CG

Košarkašice za trofej u Nikšiću

Nikšić će u četvrtak biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore, na kojem će se za trofej boriti košarkašice Budućnost Volkana, Rolinga, Primorja i Lovćena.

U prvom polufinalu, sjutra u 15 sati, sastaće se nercegnovsko Primorje i cetinjski Lovćen.

Drugog finalistu odlučiće duel Budućnost Volkana, koja brani trofej i Rolinga, zakazan za 17 sati.

Trener Primorja Dragan Prlja kazao je da očekuje dobru i kvalitetnu utakmicu, navodeći da u tom duelu nema favorita.

"Lovćen je ozbiljna i dobro utrenirana ekipa, koju smo pobjeđivali ove godine. To ne znači ništa jer je Kup specifično takmičenje, u kojem odlučuje jedna utakmica na neutralnom terenu.
Nema favorita u tom duelu. Imamo sitnih problema sa povredama, ali nadam se da će se to sanirati do sjutra i da ćemo svi izaći na teren i probati da pobijedimo", kazao je Prlja na konferenciji za novinare.

Trener Lovćena Željko Vukićević smatra da je cetinjski tim plasmanom na finalni turnir napravio veliki uspjeh.

"Primorje je favorit i mi ćemo uraditi sve da tu utakmicu napravimo što zanimljivijom. Imamo mladu ekipu sastavljenu od crnogorskih igračica i mislim da radimo dobro za crnogorsku košarku. Nadam se da ćemo iz godine u godinu jačati, kao tim i klub", rekao je Vukićević.

Šef stručnog štaba Rolinga Mirko Baletić kazao je da je organizacija turnira u Nikšiću još jedan pokušaj da ženska košarka u tom gradu dobije na popularizaciji.

"Sama činjenica da i na ovogodišnjem spisku selektora od 24 igračice 12 iz Nikšića dovoljno govori šta je naš grad u prethodnom periodu bio za žensku košarlku. Nadam se da će tako biti i u narednom periodu. U tom pravcu se i radi jer igramo sa dječijim vrtićem, pojačanim sa tri vaspitačice", rekao je Baletić.

Prema njegovim riječima, za Roling je i plasman na finalni turnir veliki uspjeh.

Trener Budućnosti Volkana Miloš Kovač kazao je da će podgorički tim sve uraditi da se, nakon napornnih utakmica u regionalnoij ligi, oporavi i u Nikšiću opravda ulogu favorita.

"Naporni mečevi u regionalnoj ligi ostavili su traga na moj tim. Nadam se da ćemo, pored tih problema koji su izraženi u našem timu, biti spremni i da će sve igračice koje izađu na teren u okršaju za prvi trofej ove sezone dati svoj doprinos i opravdati ulogu favorita", rekao je Kovač.

Finalni meč na programu je u petak u 18 sati.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније