Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 03. 2014. 17:19   >>  17:22

EUROBASKET 2015

Organizaciju želi 16 zemalja

Šesnaest zemalja je zainteresovano za organizaciju Evropskog prvenstva za košarkaše 2015. godine, ako domaćinstvo bude oduzeto Ukrajini. To je izjavio predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Žan Pjer Siutat.

 

Francuzi su među prvima pokazali interesovanje, ali prema riječima Siutata oni su spremni da budu domaćini samo u prvoj fazi takmičenja. Naime, Francuska u ovom trenutku nema dvoranu koja može da primi 15.000 gledalaca, pošto se pariski "Bersi" renovira i neće biti spreman do kraja oktobra.

Siutat je naveo da su moguća tri scenarija. Prema prvom, Ukrajina će sačuvati domaćinstvo Eurobasketa 2015. U drugom slučaju Ukrajina će biti ko-organizator prvenstva i u trećem slučaju FIBA Evropa će oduzeti organizaciju Eurobasketa Ukrajini i dodijeliti je nekoj drugoj zemlji ili zemljama.

Konačna odluka o tome ko će biti domaćin Eurobasketa 2015. trebalo bi da bude poznata poslije sastanka Borda FIBA Evropa, 22. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније