Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 03. 2014. 13:42 >> 13:51

DŽORDANOV OL STAR

Čarapić: Čast biti među najboljima

Učešće na Džordanovom klasik brend internacionalnom kampu u Barseloni i poziv za Ol star u Bruklinu veliki su motiv i podstrek za još bolji rad, kazao je talentovani košarkaš Budućnost Volija Ognjen Čarapić.


On je, nakon uspješnog nastupa na trodnevnom Džordanovom klasik brend internacionalnom kampu u Barseloni, izabran među deset mladih košarkaša Evrope koji će u aprilu otputovati u Bruklin.


"Znači mi puno, prezadovoljan sam. To će biti i veliko iskustvo za mene. U Barseloni su bili svi najbolji najbolji evropski igrači. Prošao sam među deset najboljih i svakako da će mi to biti veliki motiv da u narednom periodu radim još bolje i više", rekao je Čarapić agenciji Mina.

Na Ol staru nastupiće još četvorica igrača sa prostora bivše SFR Jugoslavije - Aleksandar Aranitović (Crvena zvezda), Miloš Glišić (Partizan), Lovro Buljević (Cibona Zagreb) i Amar Gegić (Spars, Sarajevo).

Nastupiće i Isaiah Hartenstein (Quakenbrucker, Njemačka), Kevin Cham (Montverde Academy, USA), Frank Nkitilina (Strasbourg, Francuska), Tadas Sedekerskis (Laboral Kutxa, Španija) i Omer Faruk Yurtseven (Fenerbahče, Turska)

Oni su od 7. do 9. marta u Barseloni bili učesnici kampa koji nosi ime po legendi NBA lige i bili pod budnim okom vrhnuskih stručnjaka.

"Džordan, legenda NBA lige, nije prisustvovao kampu u Barseloni, ali je najavljeno je da će biti u Bruklinu", kazao je Čarapić.

Sin poznatog crnogorskog košarkaša Ranka Čarapića karijeru je počeo u barskom Mornaru, a krajem avgusta 2012. godine potpisao je stipendijski ugovor sa ekipom Budućnosti.

Čarapić je rođen 1. septembra 1998. godine, visok je 185 centimetara i igra na poziciji plejmejkera.

On je u dresu podgoričkog tima imao zapažen nastup na juniorskom kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu, a predvodio je i crnogorsku kadetsku selekciju do šestog mjesta na međunarodnom turniru u turskoj Sakariji.

"U Beogradu sam bio mnogo mlađi od ostalih, ali sam igrao dosta i pružio dobre partije. U Turskoj sam bio dobar. Kadetsku selekciju očekuje Evropsko prvenstvo u Makedoniji, gdje će nam cilj biti povratak u A diviziju", rekao je Čarapić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније