Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 03. 2014. 22:29   >>  22:44 1

ABA LIGA

Budućnost ostala u trci za finalni turnir

Košarkaši Budućnosti ostali su u trci za plasman na finalni turnir ABA lige - ''plavi'' su u utakmici 23. kola savladali Igokeu 74:63 (24:18, 15:9, 20:22, 15:14). Crnogorski šampioon ostvario je 15. pobjedu ove sezone, kojom se izjednačio sa Partizanom i Cibonom, koji će biti kokurenti za preostala dva mjesta koja vode na finali turnir, s obzirom na to da su Crvena zvezda i Cedevita osigurali prva dva mjesta.

''Plavi'' su vodili tokom svih 40 minuta i zasluženo došli do 15. pobjede u regionalnom takmičenju kojom su ostali u trci za plasman na finalni turnir.

Podgorički tim upisao je 15. pobjedu ove sezone i revanširao se rivalu za poraz u Laktašima 75:68. Trijumfom je praktično obezbijedio peto mjesto i plasman u Evrokup naredne sezone.

Budućnost Voli je bila bolji rival, tokom cijelog meča bila je u vođstvu, koje je u 28. minutu iznosilo i 16 poena (59:43).

Igokea je serijom 14:2 uspjela da zaostatak smanji na četiri poena (61:57), ali je domaćin predvođen Suadom Šehovićem uspio da vrati dvocifrenu prednost i riješi pitanje pobjednika.

Suad Šehović sa 20 poena i šest skokova i Nikola Ivanović koji je pored 15 poena, imao osam asistencija, predvodili su tim Igora Jovovića do pobjede.

U redovima Igokee najefikasniji je bio bivši igrač Budućnosti Nemanja Gordić sa 18 poena i šest asistencija, dok je Branko Jorović upisao 11.

Do kraja regularnog dijela sezone ostala su još tri kola, a Budućnost Voli u narednom kolu, 17. marta gostuje ekipi Cedevite, potom dočekuje Partizan u duelu koji bi mogao da bude odlučujući u borbi za plasman na finalni turnir i u posljednjem kolu gostuje Mega Vizuri.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније