Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 03. 2014. 15:19 >> 15:24
1

ABA LIGA

Ko "čekira kartu" za F4?

Jadranska liga ulazi u svoju završnicu, a jučerašnjim porazom Partizana u Ljubljani od Olimpije, zakomplikovala se situacija na vrhu. I borba za opstanak je vrlo zanimljiva i neizvjesna.

Tri kola prije kraja, Crvena zvezda Telekom je gotovo obezbijedila prvo mjesto, sa 18 pobjeda i samo 4 poraza. Crveno-bijeli do kraja gostuju "davljenicima" Zadru, konkurentu za F4 Ciboni, a u goste im dolazi MZT.

Zvezdi je potrebna samo jedna pobjeda da i teoretski obezbijedi prvo mjesto na tabeli pred finalni turnir, pošto ima bolji međusobni skor i trenutno dvije pobjede više od drugoplasirane Cedevite, tako da zaista treba čudo da se desi pa da tim Dejana Radonjića ne završi ligaško takmičenje na prvom mjestu, pišu Sportske.net.

Cedevita je poklekla na gostovanju Solnoku u ovom kolu, i tako se praktično oprostila od prvog mjesta na tabeli, svojim pratiocima bježi dvije pobjede, pa će i oni vjerovatno završiti kao drugi.

Ipak, Zagrepčani igraju sve tri preostale utakmice sa kandidatima za F4 - dočekuju Budućnost i Igokeu, a gostuju Partizanu, tako da će praktično njihovi rezultati najviše uticati na izgled F4 turnira.

Što se tiče međusobnom odnosa sa preostalim kandidatima, od Budućnosti su u prvom meču izgubili 4 razlike, a Partizan su savladali sa 3 poena prednosti.

Budućnost večeras dočekuje Igokeu, i od ishoda tog meča će mnogo zavisiti. Eventualna pobjeda Igokee bi Aleksandrovčane ostavila u trci za F4, imajući u vidu da u sljedećem kolu dočekuju Cibonu, zatim gostuju Cedeviti i u posljednjem kolu imaju "zicer" protiv Širokog na domaćem parketu, eventualni poraz večeras bi im bio 11. i tako bi ostali bez šansi za završni turnir.

Partizan je došao u nezgodnu situaciju poslije sinoćnjeg poraza u Ljubljani, ali i dalje crno-bijeli drže sve konce u svojim rukama.

U sljedećem kolu dočekuju Solnok, koji je ove sezone uspio da trijumfuje samo jednom na gostujućem parketu, pa bi zaista bilo čudo da Partizan ne pobjedi taj meč. Uz tu pobjedu, bio bi im potreban poraz sa manje od 8 razlike od Budućnosti u Podgorici, kako bi imali bolji međusobni skor od svih konkurenata za F4. Pobjedom protiv Cedevite kod kuće u posljednjem kolu bi i teoretski ovjerili plasman, ali postoje kombinacije u kojima samo sa pobjedom protiv Solnoka i poraza malom razlikom od Budućnosti Partizan obezbjeđuje završni turnir.

Od svih konkurenata, Cibona je u najtežoj situaciji. Zagrepčani gostuju Igokei, Širokom i dočekuju Crvenu zvezdu, pa je teško očekivati da će uspjeti da se plasiraju na F4. Cibosi su lošiji u međusobnom skoru od Partizana, ali su bolji od Budućnosti.

Što se tiče borbe za opstanak, po 6 pobjeda imaju Zadar i Široki, iznad njih je Radnički sa 8. Široki je bolji u međusobnom skoru od Zadra, koji do kraja dočekuje Zvezdu i Olimpiju, a gostuje Radničkom. Široki gostuje MZT-u i Igokei, a dočekuje Cibonu.

Imajući sve ovo u vidu, najvjerovatnije će Radnički riješiti sve dileme oko opstanka u duelu pretposljednjeg kola sa Zadrom u Kragujevcu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније