Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 03. 2014. 08:45 >> 08:46

IZGUBILA I OKLAHOMA

Dankan bolji od Lebrona, istorijski poraz Lejkersa

Porazi šampiona i lidera NBA lige, Majamija i Oklahoma obilježili su sinoćnje mečeva u najjačem košarkaškom takmičenju na svijetu. Sinoć su u derbiju Los Anđelesa, Lejkersi pretrpjeli najubjedljiviji poraz u istoriji te ekipe, jer su Klipersi od njih dali 46 poena više.

 

Majami je doživio ubjedljiv poraz od San Antonio Sparsa 111:87 u Teksasu.

Sparse je do 45. pobjede u sezoni predvodio Tim Dankan sa 23 poena (9/13 iz igre) i 11 skokova, dok je 17 poena dodao Toni Parker. Sada je 1-1 u međusobnim duelima prošlosezonskih finalista, jer je na Floridi bilo 113:101 za Majami.

Veterane Sparsa sjajno je pratio Boris Dijao sa 16 poena (5/5) uz 8 skokova i 5 asistencija, dok je Kavaj Leonard ubacio 11 i imao po 5 skokova i ukradenih lopti.

Kris Boš je bio najefikasniji u Hitu sa 24 poena (10/16) uz 7 skokova, dok je LeBron Džejms dodao 19 uz 8 skokova i 7 asistencija, a imao je i 5 izgubljenih lopti. Dvejn Vejd je postigao 16 poena i imao 7 proigravanja.

Majami je propustio da iskoristi dva vezana poraza Indijana Pejsersa, pa posle takođe dva neuspjeha u nizu i dalje zaostaje dvije pobede za liderom Istoka.

San Antonio je dobio osmi od poslednjih deset, a peti uzastopni meč, pa je na samo trijumf od lidera Zapada Oklahoma Siti Tandera, koji sa 46-15 dijeli prvo mjesto lige sa Pejsersima.

 

Predvođeni Džeraldom Grinom, Finiks Sansi su pobijedili najbolji tim NBA lige Oklahoma Siti Tander 128:122.

Grin je postigao 41 poen, od čeka 25 u trećem periodu kada su Sansi preokrenuli rezultat. Imao je i 5 skokova.

Tanderu nije bio dovoljan još jedan sjajan učinak tandema Kevin Durant-Rasel Vestbruk koji su zajedno postigli 70 poena.

Durant je meč završio sa 34 poena (12/24), 7 skokova i 5 asistencija, dok je Vestbruk ubacio 36 poena (13/22) uz po 9 skokova i asistencija, i 4 ukradene lopte.

Grina su s druge strane sjajno pratili Markif Moris sa 24 poena i 6 skokova, Goran Dragić sa 22 poena, te Markus Moris sa 15 poena.

Oklahoma Siti je doživjela četvrti poraz u poslednjih deset mečeva pa sada ima samo pobjedu i po više od drugoplasiranog San Antonija na Zapadu.

Finiks je takođe na 6-4 u poslednjih deset utakmica i dalje drži sedmu poziciju u konferenciji.

Los Anđeles Lejkersi su u gradskom derbiju doživjeli pravi debakl, izgubili su od Klipersa sa nestvarnih 94:142.

Lejkersi nikada u svojoj istoriji nijesu izgubili sa 46 poena razlike u takmičarskom meču, ali i to se desilo. Kako su Klipersi igrali, moglo je da bude još gore po slavnog rivala, koji je gubio sa 109:60 pred posljednju dionicu, a u nastavku nije uspio da ublaži poraz iako su glavne zvijezde suparničke ekipe uglavnom odmarale.

Blejk Grifin je za samo 25 minuta na parketu, koliko su igrali maltene svi članovi Klipersa koji su dobili šansu, ubacio 20 poena i imao 11 skokova i sedam asistencija, četiri poena više dao je Daren Kolison, 17 je postigao Met Barns, a Kris Pol je Lejkerse mučio i poenima (13) i asistencijama (11) i krađama lopte (4). U poraženom, a i poniženom timu, Pau Gasol je odskočio sa 21 poenom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније