Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

03. 03. 2014. 11:16   >>  11:17

RJEŠENJE ZA SPOLJNJE POZICIJE

Ukrajinski košarkaš pojačao Zvezdu

Košarkaški klub Crvena Zvezda dobila je novo pojačanje. Riječ je o 22-godišnjem ukrajinskom reprezentativcu Oleksandru Lipoviju, koji igra na poziciji beka.

Lipovij je u ukrajinskom šampionatu na 14 utakmica u prosjeku postizao 7,3 poena, imao 2,3 skoka i 1,4 osvojene lopte, a na parketu je prosječno provodio 18,9 minuta. U VTB ligi Ukrajinac je za 11,3 minuta u prosjeku na ukupno 13 utakmica imao prosječan učinak od 5,3 poena i 1,3 skoka.

On je bio član ukrajinske reprezentacije koja je na posljednjem Eurobasketu u Sloveniji bila jedno od prijatnijih iznenađenja.

"Riječ je o mladom i veoma talentovanom igraču koji će nam i te kako koristiti u smanjenoj rotaciji na spoljnim pozicijama. Lipovij je polivalentan igrač kojin uspješno može da pokriva sve tri spoljne pozicije. Činjenica da je reprezentativac Ukrajine je još jedan dokaz njegovog kvaliteta, a Crvenu zvezdu je izabrao jer smatra da je to prava sredina za njega u kojoj može još više da napreduje", istakao je direktor Crvene zvezde Telekom, Davor Ristović, piše na sajtu beogradskog kluba.

Poznati košarkaški hroničar Dejvid Pik ranije je prenio da su neki od igrača, koji su zbog napete situacije u Ukrajini napustili tamošnje klubove, ponuđeni Crvenoj zvezdi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније