Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

03. 03. 2014. 08:59 >> 10:37

NBA

Sparsima derbi Teksasa, 17 skokova Vučevića

Protekle noći odigrano je sedam mečeva NBA lige. Nikola Vučević se u pobjedi protiv Filadefije istakao sa 17 skokova i 18 poena, Indijana je nastavila da niže pobjede, dok je teksaški derbi između San Antonija i Dalasa pripao četi Grega Popoviča.

Orlando je na svom parketu savladao Filadelfiju (91:81), koja je bila u vođstvu sve do početka posljednje četvrtine. Gosti su u tom periodu pogodili samo 5 šuteva iz 18 pokušaja.

Na isteku 10. minuta treće dionice, pri rezultatu 67:58 za Seventisikserse, Viktor Oladipo je pogodio trojku i najavio seriju domaćih. Kajl O'Kvin i Etvon Mur predvodili su seriju 21:4.

Crnogorski centar Nikola Vučević meč je završio sa 18 poena i čak 17 skokova (14 u odbrani). Na početku meča Filadelfija je u odbrani previše pažnje obraćala na Vučevića, a nedovoljno na Harisa koji je postigao 13 poena u prvih osam minuta. Haris je na kraju meča bio najfikasniji igrač utakmice, ubacio je 31 poen, imao je osam skokova i 3 ukradene lopte.

Tadeus Jang je postigao 29 poena za Filadefiju, koja ne zna za pobjedu od 29. januara.

U uzbudljivom derbiju Teksasa i Zapadne konferencije, San Antonio je savladao Dalas rezultatom 112:106. Bila je to osma uzastopna pobjeda Sparsa protiv Maveriksa, koji su posljednj put San Antonio savladali još prije skoro tačno dvije godine.
San Antonio je sa 22 poena vodio francuski plejmejker Toni Parker, koji je imao i 7 asistencija. Tim Dankan je dodao 17 poena i 9 skokova, a Leonard je ubacio 16 poena uz 7 skokova.



Indijana je upisala novu pobjedu, petu u nizu. Ovog puta bila je bolja od Jute (94:91), a najzaslužniji za pobjedu bili su Dejvid Vest sa 25 poena i 6 skokova i Pol Džordže sa 22 poena, 6 skokova i 4 asistencije. U redovima "Džezera" najbolji su bili Gordon Hejvard sa 21 poenom, te Derik Fejvors sa 17 poena i 10 skokova.

Kevin Durant i Rasel Vestbruk predvodili su Oklahomu do trijumfa nad Šarlotom (116:99). Durant je postigao 28 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija, dok je Vestbruk dodao 26 poena uz 5 asistencija.

Durant je 25. utakmicu u nizu postigao 25 i više poena, što je najduža takva serija u posljednjih 25 godina.

Košarkaši Finiksa su u svom "US Airways Centru" u veoma uzbudljivoj utakmici savladali Atlantu sa 129:120. Džerald Grin, iz redova domaće ekipe,  za 30 minuta ubacio 33 poena, Markus Moris je dodao 21 poen, dok je Slovenac Goran Dragić meč završio sa 19.

Pobjedu pred svojim navijačima ostvario je i Toronto, koji je bio bolji od Golden Stejta. Raptorse je predvodio DeMar DeRozan, koji je postigao 32 poena. na drugoj strani Kari je ubacio 34 poena, a Dejvid Li 20.

U prvoj utakmici večeri, Čikago je kod kuće trijumfovao protiv Njujorka. Najefikasniji akter meča bio je Augustin iz ekipe Bulsa sa 23 poena, a podršku je imao u Francuzu Joakimu Noi, koji je dodao 13, uz 12 skokova i fanstastičnih 14 asistencija. U ekipi Niksa najbolji je bio karmelo Entoni sa 21 poenom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније