Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

18. 05. 2023. 10:55 >> 10:55

NBA

Brejk Majamija u Bostonu: 46 poena u trećoj četvrtini, sjajni Džimi Batler

Košarkaši Majami Hita napravili su brejk na startu finalne serije Istoka nakon što su pobijedili Boston Seltikse sa 116:123.

Ekipa Erika Spolstre je zaostajala nakon prve dvije četvrtine za Bostonom, ali su uspjeli da odigraju maestralnu treću četvrtinu u kojoj su sasuli "Keltima" čak 46 poena.

Posebno je briljirao Džimi Batlet koji je 20 od svojih 35 poena postigao upravo u drugom poluvremenu.

Nije Džimi nakon meča zaboravio svoje saigrače.

"Igram na ovom nivou, jer mi drugo momci svojim zalaganjem i svojom igrom to dozvoljavaju. Nemam nikakve limite u igri, imam njihovo povjerenje na oba kraja terena, i to je sve što bi svaki košarkaš poželio", kazao je nakon meča Batler.

Upravo tih 46 poena za četvrtinu je i rekord franšize sa Floride, a ovo je bila peta utakmica ove sezone u doigravanju na kojoj je Batlet ubacio 30 i više poena.

Svom učinku je dodao i sedam asistencija, šest ukradenih lopti i pet skokova.

"On je jedan od najboljih igrača u oba pravca u ligi. Tako nešto nam je potrebno. Džimi je sve radio za nas ovaj meč, i postizao poene i tjerao protivnika na greške", kazao je trener Majamija Erik Spolstra.

Bem Adebajo je meč završio sa 20 poena i 8 skokova, a sjajan raspored poena imali su Kajl Lauri, Kejleb Martin, Gejb Vinsent i Maks Štrus koji su ubacili po 15 poena.

Uz sve to, Majami je šutirao odličnih 16/31 za tri poena.

Ekipa koja je ušla preko plejina kao osma u kosturu doigravanja je i treći put zaredom počela seriju sa pobjedom u gostima.

Kod Bostona, Džejson Tejtum je ubacio 30 poena, ali nije imao ni jedan šut iu igre u zadnjoj dionici, Džejlen Braun je dao 22 i imao 9 skokova, a Malklom Brogdon je meč završio sa 19 poena.

Seltiksi loše brane prenost domaćeg terena ovog plejofa pa su tako na omjeru 4:4 kada su u pitanju utakmice u njihovom TD Gardenu.

Ako je sudeći po istoroji skorijoj duela ove dvije ekipe, čeka nas duga serija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније