Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 02. 2014. 20:26 >> 20:27

BALKANSKA LIGA

Treća uzastopna pobjeda Teoda

Košarkaši Teoda zabilježili su i treću uzastopnu pobjedu u Balkanskoj ligi! Igrači Mija Kadije su nadigrali kolege iz Prištine rezultatom 76:70 (20-18;18-18;22-10;16-24).

Teodo je jako ušao u meč. Tivćani su nakon uvodnog vođstva Prištine od 0:2 preuzeli konce igre u svoje ruke i prvu dionicu susreta riješili u svoju korist 20:18. Interesantno je da su u prvih 10 minuta dva igrača Teoda postigla skoro sve poene: 10 Džonson, 8 Đikanović (Bocka preostala 2)

U drugom periodu timovi su nastavili sa izjednačenom igrom, pa se na odmor otišlo sa identičnom razlikom kao nakon prvih 10 minuta (38:36). Kosovari u prvom poluvremenu nijesu našli rješenje za iskusnog Đikanovića koji je postigao 16 pogodaka i uhvatio čak 6 lopti.

U nastavku meča - rapsodija u ''žutom''! Savo je nastavio da ''cijepa'' mrežicu rivala, a pridružio mu se i svježi Džonson, pa su njih dvojica uz pomoć Vučurovića doveli Teodo na plus 14 na kraju treće dionice (60:46).

Beriša i Veson su u prvim minutima posljednje četvrtine vratili svoj tim na -10 (60:50), ali je večeras fantastični Đikanović sa dva iskorišćena slobodna bacanja odveo svoj tim na plus 12.

Međutim, tada je uslijedila mini serija gostiju od 5:0 (trojka Blajića i koš Vesona), prednost je postala jednocifrena (62:55), pa je Kadija bio prinuđen da traži tajm-aut.

Minut odmora nije urodio plodom, Beriša je iskoristio loš pas Vučurovića i smanjio zaostatak svog tima na 5 poena, a potom i je Džons bio strijelac za -3 nešto više od 5 minuta prije kraja!

Tada međutim na scenu stupa - pogodili ste - Savo Đikanović koji pogađa za 64:59, a potom 21-godišnji Pekić koji diže ''Župu'' na noge pogotkom iza linije 6,75 za plus 9!

Ispostavilo se da je udarac mladog Pekića nokautirao Prištinu koja nije smogla snage da se vrati u meč. Konačan rezultat Teodo - Priština 76:70.

(tekst i foto:kosarka.me)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније