Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 01. 2014. 01:02   >>  01:30

POVREDA ČLANKA

Pekmen pauzira 7-10 dana

Centar Minesote Timbervulfs Nikola Peković, zbog povrede desnog članka, pauziraće sedam do deset dana, pokazali su današnji ljekarski pregledi, saopšteno je večeras iz kluba.

Peković je u ponedjeljak odigrao samo šest minuta priotiv Čikago Bulsa, prije nego se povrijedio. Za to vrijeme postigao je jedan poen i imao jedan skok. Srećom, povreda nije ozbiljna kao što se to činilo u prvim momentima.

Crnogorski centar bio je veoma važan igrač u ekipi Minesote, tako da će Kevin Lav i drugovi morati da se snađu bez njega u narednih met utakmica.

"Vukovi" trenutno imaju imaju 22 pobjede i isto toliko poraza. a posljednji put kad su imali preko 50 odsto pobjeda učinak im je bio 8-7. Od tada su 10 puta imali 50 odsto pobjeda, ali su u svakoj narednoj utakmici poraženi.

Nadaju se da će u sljedećem meču protiv Nju Orleansa savladati loše navike, ali biće teško bez Pekovića u reketu.

Za tim koji je pobijedio na četiri od posljednjih pet utakmica i tako se malo učvrstio na Zapadu, gubitak Pekovića će ipak biti teško nadnoknaditi. On je igrao ove sezone na 44 Minesotine utakmice, bio konstantan, za razliku od prošle dvije sezone, kada je propuštao po dvocifren broj utakmica.

Najvažnije stvar je da Peković igra ubjedljivo najbolju košarku od kako je stigao u NBA. Od početka decembra prošle godine, prosječno po meču postiže 20,8 poena, bilježi skoro 10 skokova (9,8), u preko 25 utakmica, dok iz polja realizuje 53 odsto šuteva, ne računajući onih šest minuta u Čikagu.

Što se tiče njegovog prosječnog učinka za čitav dosadašnji dio sezone, Peković po meču postiže 18 poena, i ima 9,1 skok, a i pruža ekipi fizičku snagu na parketu, što je potrebno Lavu i ostalima da odrade svoj dio posla.

S obzirom da će mjesto u prvoj petorci u narednom periodu biti slobodno, vjerovatno ćemo više gledati Francuza Ronija Turijafa ili 26-godišnjeg Dantea Kaningema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније