Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 01. 2014. 22:34 >> 00:46

ABA LIGA

MZT iznenadio Partizan u "Pioniru"

Na zatvaranju 18. kola ABA lige, košarkaši MZT iz Skoplja uspjeli su večeras da u beogradskom "Pioniru" savladaju Partizan 73:66, po četvrtinama 13:14, 18:20, 21:18, 21:14.

Partizanu je ovo peti poraz ove sezone u regionalnom takmičenju, dok je MZT upisao osmu pobjedu. Beograđani su pred svojim navijačima propustili šansu da se izjednače sa Cedevitom na drugoj poziciji.

MZT je iskoristio sve probleme Partizana. Najbolji igrač "crno-bijelih" Bogdan Bogdanović igrao je samo u prvom poluvremenu, dok ga u nastavku nije bilo ni na klupi, a u finišu meča se na povredu požalio i Milenko Tepić, pa je tri minuta prije kraja i on napustio parket.

Tokom cijelog meča viđeni su preokreti na obje strane. Zanimljivo, prva dva i po minuta nije bilo koševa, a led su trojkom probili gosti.

U finišu prvog poluvremena, Partizan je, zahvaljujući koševima Bogdanovića, imao prednost od plus osam 32:24, ali je ekipa iz Skoplja uspjela do pauze da smanji zaostatak.

Vidljiva je bila nervoza kod domaćih u prvih 20 minuta, najviše kod Bgdanovića i trenera Duška Vujoševića. Posle promašene trojke u drugoj četvrtini, Bogdanović je šutiranjem reklamne table odgovorio na kritiku Vujoševića. To je šefu stručnog štaba bilo dovoljno da ga ostavi u svlačionici na poluvremenu, što je, vidjelo se na kraju, bitno uticalo na ishod meča.

Košarkaši MZT-a su u treću četvrtinu ušli odmorniji i šuterski raspoloženiji. Brzo su anulirali prednost Partizana, a do kraja susreta rezultat je bio neizvjestan.

Partizan je loše šutirao, samo su realizovali 50 odsto šuteva, što su gosti iskoristili da se u posljednjih par minuta meča 'odlijepe'. Prednost su sačuvali i zasluženo došli do pobjede.

Skopski tim je predvodio Todor Gečevski sa 19, dok je Stefan Sinovec upisao 12 poena. Naš reprezentativac Sead Šehović, za 21 minut koliko je proveo u igri, postigao je osam poena, imao je dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Tarens Kinsi je bio najefikasniji u Partizanu sa 16 poena, dok se Musli zaustavio na 13, od kojih je 11 postigao u prvom poluvremenu.

Partizan će žaliti zbog poraza, a mora i da razmišlja o povredama svojih igrača. Nakon večerašnjeg poraza, "Crno-bijeli" su ostali na trećem mjestu na tabeli ABA lige, sa dvije pobjede manje od vodeće Crvene Zvezde, a jednom više od Cibone i Budućnosti. MZT je sedmi, sa osam pobjeda i 10 poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније