Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 01. 2014. 17:04 >> 17:19
1

NOVAC NIJE PRESUDIO

Ivanović: Zbog Teletovića sam preuzeo BiH

Crnogorski stručknjak Duško Ivanović, novi selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u telefonskom razgovoru iz Španije za Agenciju Anadolija (AA) istakao je kako mu je velika čast što je izabran za selektora nacionalnog tima te balkanske države.

„Izuzetno sam zadovoljan što sam postao selektor BiH. Moj pristanak bio je čisto iz sportskog motiva, jer je BiH dobra ekipa za koju igraju mladi i zdravi momci sa kojima mogu napraviti dobar rezultat“, rekao je Ivanović, a na pitanje šta će za njega biti dobar rezultat na klupi BiH, odgovorio je:

„Prije svega plasman na naredno Evropsko prvenstvo“.

Ipak, glavni sportski motiv Ivanovića za sudbonosno 'da' Bosni i Hercegovini je njegov bivši igrač.

„Prije svega, zbog Mirze Teletovića pristao sam biti selektorom BiH. On je razlog zbog kojeg sam prelomio između nekoliko ponuda. On je dobar momak i odličan igrač. Osim njega, znam i Nihada Đedovića iz vremena dok sam bio trener Barselone, te Nemanju Gordića. Na njima mogu bazirati kvalitetnu igru i ostvariti željeni uspjeh“, kazao je Ivanović, naglasivši da će mu prioritetan zadatak na startu mandata biti da stvori „dobar ambijent u svlačionici koji je osnova i bez kojeg se ne može do sportskih uspjeha“.

Novi selektor BiH, isto tako, tvrdio je i da se u Bosni uvijek igrala vrhunska košarka, te da nema razloga da tako ne bude i u predstojećem periodu, odnosno pod njegovom dirigentskom palicom. Kaže, zadovoljan je i dogovorom sa čelnicima Košarkaškog saveza BiH (KS BiH), kao i da novac nije bio presudan u njihovim pregovorima.



„Ne, u Sarajevo ne dolazim zbog novca. Ovdje je po srijedi isključivo sportski motiv i želja za uspjehom sa momcima koji mogu biti odličan tim“, ponovio je Ivanović.

O mogućem nastupu BiH na ovogodišnjem SP, i zahtjevu KS BiH za dobijanjem pozivnice kako bi državni tim igrao na Mundobasketu, Ivanović je istakao:

„Nijesam siguran da li ćemo uspjeti dobiti pozivnicu na SP. Ukoliko je dobijemo nećemo biti autsajderi ni na SP. Međutim, o tome sada ne bih trebao pričati iz jednog jedinog razloga, dok ne vidim hoćemo li uopšte igrati na SP. Bila bi to velika stvar, ali…“.

Nekadašnji trener Tau Keramike i Barselone, kao i selektor Švajcarske, te iz igračkih dana dvostruki prvak Evrope sa splitskom Jugoplastikom smatra da reprezentacije zemalja nastalih raspadom bivše SFRJ nikada nijesu kvalitetom bile izjednačenije.

„Nijesam siguran ko je najbolja reprezentacija na našim prostorima. Sve dobro igraju u zadnje vrijeme. Veoma su male razlike među nama. Riječ je o timskoj igri i ukoliko, kako sam već rekao, stvorimo dobru atmosferu nije isključeno da BiH u narednom periodu budu najbolja ex-Yu reprezentacija“, mišljenja je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније