Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 01. 2014. 09:06   >>  09:06

NBA

Durant ponovo rešetao, Peković 18 poena

Protekle noći 10 timova NBA lige izašlo je na parket. Minesota je prvi put od 2009. slavila u Solt Lejk Sitiju, orland je poražen od bruuklina, Oklahoma je predvođena sjajnim Kevinom Durantom savladala Portland, Majami siguran protiv Bostona, a Sakramento je u gostima bio bolji od Nju Orleansa.

Minesota je izgubula prethodnih sedam mečeva u Solt Lejk Sitiju, ali je sinoć ta negativna serija prekinuta. Vukovi su slavili rezultatom 122:97, a cijela prva petorka imala je dvocifren košgeterski učinak.

Odmah na startu Minesota je preuzela kontrolu nad utakmicom, povela je 19:6 i do kraja meča održava dvocifrenu prednost. Nikola Peković je odigrao odlično kao i ostatak ekipe, meč je završio sa 18 poena i devet skokova. Najviše poena u pobjedničkoj ekipi postigli su Kevin Lav i Bruer, po 19, Kevin Martin ubacio je 18, dok je Riki Rubio dodao 11.

Na drugoj strani,  Hejvard je postigao 27, a Burks 18 poena, ali nijesu imali podršku saigrača.

Bruklin je još jednom pokazao u kakvoj formi igra u januaru. Protiv Orlanda, ekipa Džejsona Kida upisala je osmu pobjedu u posljednjih devet mečeva. Andrej Bleč bio je najefikasniji sa 18 poena, Mirza Teletović ubacio je 14 (5-10 iz igre, 3 sk), a Džo Džonson i Pirs po 13 poena.  

Za Medžik je Kajl O’Kvin upisao 15 poena i 8 skokova, dok je Mur postigao 13 poena. Nikola Vučević ni ovaj put nije igra, još uvjek se oporavlja od potresa mozga.

JOš jednu izvanrednu partiju pružio je Kevin Durant, koji je postigao 46 poena u pobjedi Oklahome nad Portlandom 105:97. "urantula" je iz igre pogodio 17 od 25 šuteva, u poljednjoj četvrtini ubacio je 11, a ovo mu je bio osmi uzastopni meč sa 30 ili više poena. Podršku mu je pružio Rendi Džekson a 15 poena, 7 skokova i 5 asistencija, kao i Serž Ibaka sa 10 poena i po 5 skokova i rampi.

Kod Portlanda, najbolji je bio Lamarkus Oldridž koji je ostvario dabl-dabl učinak - 29 poena i 16 skokova.

Sakramento je zahvaljujući fantastičnoj partiji Rudija Gaja savladao na gostovanju Nju Orleans 114:97. Gaj je meč završio s 41 poenom, a dobre partije pružili su Ajzea Tomas sa 20 poena i 11 asistencija i DeMarkus Kazin sa 18 poena i 11 skokova. U domaćem sastavu, Tajrik Evans bio je najefikasniji sa 17 poena, Entoni Dejvis dao je 16, a Brajan Roberts 15 poena.
 
Aktuelni prvak Majami savladao je Boston rezultatom 93:86. Kao i obično, ekipu sa Floride do pobjede je vodio LeBron Džejms sa 29 poena, Boš je dao 16, a Andersen 13 poena.

Najefikasniji kod Seltiksa bio je Brendon Bas sa 15 poena, Hamfriz je upisao 14 poena i 13 skokova, dok su po 12 poena ubacili Grin i Salindžer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније