Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 01. 2014. 08:47 >> 09:01

NBA

Bruklinu komšijski derbi, poraz Majamija

Protekle noću u NBA ligi odigrano je 10 mečeva. Bruklin Netsi ubjedljivo su savladali Njujork Nikse, Majami je poražen u Atlanti, Indijana je upisala novu pobjedu protiv neugodnog Golden Stejta. Crnogorksi košarkaši nijesu izlazili na parket.

Šampion Majami poklekao je na gostovanju Atlanti, koja je slavila rezultatom 121:114. Odličan na startu meča bio je Makedonac Pero Antić koji je od prvih 15 poena Atlante postigao 10.

Prva dionica pripala je domaćima, da bi Lebron Džejms i drugovi uzvratili u nastavku. Neizvjesno je bilo u posljednjoj četvrtini, Atlanta je imala šest poena prednosti, Majami je uspio da smanji, ali ne i da dođe do preokreta. Korver je trojkom u posljednjem minutu osigurao trijumf. Inače, to mu je 109. uzastopna utakmica na kojoj je postigao trojku.

Antić je meč završio sa 17 poena i šest skokova, Milsap je bio najefikasniji sa 26 poena, dok je Kerol dodao 19. U timu sa Floride, Džejms je bio najbolji sa 30 poena, Boš je dodao 21, a Čalmers 17.

Nju Orleans je prekinuo niz od osam poraza zahvaljujući sjajnoj partiji Entonija Dejvisa u drugom poluvremenu. U tom periodu postigao je 21 od 27 poena, što je uz 10 skokova vodilo tim do trijumfa. Evans je dodao 15 poena (11 u drugom poluvremenu), a imao je i sedam asistencija. U Memfisu, izdvojio se Rendolf sa 23 poena i 20 skokova, Li je imao 19 poena, a Gasol 14 poena i osam skokova.

Čikago je na svom parketu savladao Los Anđeles Lejkerse nakon produžetka, rezultatom 102:100. Najbolji u redovima Bulsa bio je D.J. Augustin sa 27 postignutih poena, dok je za "Jezeraše" Nik Jang postigao 31 poen. Odličnu partiju pružio je i Pau Gasol sa 20 poena i 19 skokova.  

Najraspoloženiji šuteri bili su u na meču između Hjustona i Portlanda. "Rakete" su na svom parketu upisale pobjedu od 126:113. Najbolji kod domaćina bio je Čendler Parsons sa 31 postignutim poenom i deset skokova, dok je kod Blejzersa LaMarkus Oldridž utakmicu završio sa 27 postignutih poena i 20 skokova.

U posljednjoj utakmici večeri Golden Stejt je poražen kod kuće od Indijane rezultatom 102:94. Najefikasniji u trijumfu Pejsersa još jednom je bio Pol Džorž sa 23 postignuta poena, ali je odličnu partiju pružio i Roj Hibbert. Centar Indijane utakmicu je završio sa 14 poena i 13 skokova. Na drugoj strani Stefan Kari je postigao 24 poena, uz devet asistencija.



U nešto ranijem terminu, košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili u gostima Detroit sa 112:103. Tim iz grada anđela do trijumfa je došao odličnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini. Do pobjede ih je predvodio  Džamal Kraford sa 26 poena, Blejk Grifin ubacio je jedan manje, dok je Deandre Džordan dodao 16 uz 21 skok.

Kod domaćih, najefiksaniji bio je Rodni Staki sa 29 poena, a Džos Smit postigao je 24.

Uspješan na gostujućem terenu bio je i Dalas protiv Klivlenda, maveriksi su slavili rezultatom 102:97. U prvom poluvremenu Teksašani su nadigrali domaćina, na pauzu su utišli sa 22 poena razlike. U nastavku, Klivlend je uspio da se vrati u meč, u posljednjoj dionici prišli su na samo poen razlike. Ipak, Maveriksi su bili koncentrisaniji u završnici i na kraju došli do 25. pobjede.

U pobjedničkom timu najbolji je bio Monta Elis sa 22 poena, Šon Merion postigao je 18, a Dirk Novicki jedan manje uz 10 uhvaćenih lopti. Kod Klivlenda Kajri Irving je ubacio 26 poena. Deng je dodao 20, a fantastični su bili Tristan Tompson sa 19 poena i 10 skokova, te Anderson Varehao sa 18 poena i 21 skokom.

Sličan tok meča viđen je u Šarlotu, gdje su Bobketski savladali Toronto sa 100:95. Domaćin je vodio tokom cijele utakmice, a gosti su u posljednjoj deonici bili nadomak preokreta, ali nijesu uspjeli da izjednače.

U komšijskom derbiju, Bruklin je razbio Njujork u Medison Skver Gardenu 103:80. Ekipa Džejsona Kida dominirala je cijelo vrijeme, Niksi nijesu imali rješenje za raspoloženu igru Netsa. Džo Džonson je ubacio 25 poena, dok je bosanski reprezentativac Mirza teletović meč završio sa osam poena. Kod Nniksa, Karmelo Entoni je imao dabl-dabl učinak - 26 poena i 12 skokova.

Pobjedu kod kuće ostvario je Vašington. Vizardsi su savladali Filadelfiju 107:99. Domaće je predvodio Majkl Karter-Vilijams sa 31 poenom, a Jange mu je pomogao sa 18.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније