Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 01. 2014. 21:53   >>  21:53

EMINENTNI STRUČNJACI

U Baru počeo seminar za trenere

U Baru se održava seminar ''Basketball clinic Bar 2014'' u organizaciji Udruženja košarkaških trenera Crne Gore i Košarkaškog saveza Crne Gore. Na seminaru učestvuje 100 crnogorskih trenera, a predavači su eminentni stručnjaci iz zemalja regiona - Bogdan Tanjević, Božidar Maljković, Draško Prodanović, Slavko Trninić i Vladislav Lučić.

Prvog dana seminara predavanja su održali Tanjević, Trninić, Prodanović i Lučić, a u nedjelju će predavanje imati i doskorašnji selektor reprezentacije Slovenije Božidar Maljković.

Udruženje košarkaških trenera Crne Gore u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore u Baru organizuje prvi seminar za trenere ''Basketball clinic Bar 2014''.

Seminar se održava u dvorani ''Topolica'' i na njemu učestvuje 100 crnogorskih trenera koji imaju priliku da dobiju savjete i slušaju predavanja eminentnih stručnjaka iz regiona.

Predsjednik Udruženja košarkaških trenera Crne Gore, bivši trener Bosne, Kazerte, Trsta, Olimpije Milano, Limoža, Budućnosti, Asvela, Virtusa i Fenerbahčea i nekadašnji selektor reprezentacija Jugoslavije, Italije i Turske, koji je sa Bosnom osvojio titulu prvaka Evrope 1979. - Bogdan Tanjević na početku seminara je održao predavanje kao praktične savjete trenerima.

Nakon Tanjevića, profesor na Kineziološkom fakultetu u Splitu Slavko Trninić, stručnjak koji je tokom karijere radio sa igračima poput Dina Rađe, Tonija Kukoča, Dejana Bodiroge i Krešimira Ćosića, govorio je o periodizaciji tehničko-taktičke pripreme.

Bivši trener Limoža, Bosne, bugarskog Akademika, Kelna i Virtusa, te bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Draško Prodanović je održao predavanje na temu ''Odbrane od Pick and Roll-a na svim pozicijama''.

U drugom dijelu programa prvog dana seminara, bivši trener Crvene zvezde i Partizana i selektor reprezentacije Njemačke - Vladislav Lučić je održao predavanje na temu ''Napad na zonu'', dok je prvi radni dan seminara u Baru zaključio Slavko Trninić koji je predavao o timskoj odbrani od prodora sa loptom.

(tekst i foto:sajt kscg)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније