Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 01. 2014. 13:18 >> 13:18

PROTIV MZT SKOPLJA

Jovović: Maksimalnom igrom do pobjede

Budućnost Voli ukoliko želi pobjedu protiv MZT Skoplja mora igrati na gornjoj granici svojih mogućnosti, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović.

Crnogorski i makedonski prvak odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 16. kola ABA lige.

Jovović je kazao da je rival Budućnost Volija iskusna i kvalitetna ekipa, značajno pojačana u odnosu na prvi međusobni duel u Skoplju.

“Angažovali su nekoliko igrača i to pokazuje da imaju želju da se do samog kraja lige bore za plasman u gronji dio tabele, ako ne i za sam vrh. Imaju ogromno iskustvo, a treba istaći unutrašnju liniju predvođenu Todorom Gečevskim i Đorđijem Čekovskim, koji su nam u prvom meču zadali puno problema. Na spoljnim linijama imaju Amerikanca Seida Dejvisa i Seada Šehovića, koji uz Stefana Sinoveca čine jako kvalitetnu ekipu”, rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Budućnost Voli u posljednje vrijeme značajno podigla nivo agresivnosti i kvaliteta igre u odbrani.

“Treba da igramo na gornjoj granici svojih mogućnosti da bi došli u situaciju da trijumfujemo. U prethodnom periodu podigli smo značajno nivo agresivnosti i kvalitet igre u odbrani. To bi u sjutrašnjem meču mogao biti naš kvalitet kako bi iz te agresije došli u situaciju da postignemo dosta lakih poena iz kontri i polukontrti, da nametnemo ritam koji nama odgovara, nešto brži nego što bi ekipa MZT Skoplja mogla da prati”, rekao je Jovović.

On očekuje težak meč, navodeći da ekipa imamo jasne ideje kako treba da reaguje.

“Pobjedom bi prednost između nas podigli na četiri trijumfa i time bi ih udaljili od visokog plasmana i situacije da nas prevaziđu. Liga je izjednačena, imamo šest ekipa koje se bore za fajnl for”, rekao je Jovović.

On je podsjetio da je Aleksandar Ćapin još van tima, navodeći i da Nikola Ivanović zbog zdrastvenih problema nije trenirao posljednja dva dana.

“Vidjećemo da li će Ivanović moći da se oporavi. To su dodatni problemi, jer smo ostali bez prvog plejmejkera, a sada i on ima problema. Nadam se da će se oporaviti za meč protiv MZT-a”, rekao je Jovović.

On je kazao da Ćapin vuče “staru povredu kuka i leđa, da je njegovo zdrastveno stanje značajno bolji nego što je bilo, ali ne dovoljno dobro da prisustvuje košarkaškom treningu.

Kapiten Marko Popović kazao je da je MZT Skoplje, kao i Budućnost Voli, kandidat za četvrto mjesto i finalni turnir ABA lige.

“Za razliku od prvog meča oni su angažovali par igrača i novog trenera. U Podgoricu dolaze da nas pobijede. Mi igramo sve bolje, podižemo formu i dobro treniramo. Maksimalno se spremamo za meč i nadam se da ćemo uz pomoć navijača doći do pobjede, čime bi se zadržali u gornjem dijelu tabele”, rekao je Popović.

Budućnost je u dosdašnjem dijelu šampionata ostvarila deset pobjeda i ima tri više od makedonskog tima, koji je prvi meč pred svojim navijačima dobio 60:57.

Prošle sezone oba međusobna duela pripala su podgoričkom timu. Budućnost je pred svojim navijačima slavila 81:71, dok je u Skoplju bilo 76:69.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 21 sat, a direktan prenos možete pratiti putem RTCG2.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније