Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 12. 2013. 13:03 >> 13:06

BEOGRAD

Đorđević promovisan u selektora Srbije

Aleksandar Đorđević zamijenio je Dudu Ivkovića na mjestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije. Nekada sjajni košarkaš a sada perspektivni stručnjak pokušaće da vrati srpsku košarku na staze uspjeha.

Đorđević je danas tačno u podne predstavljen u Kući košarke u Beogradu.

Nije krio zadovoljstvo što mu je ukazano veliko povjrenje i čast ali i velika obaveza.

"Svjestan sam težine posla i velike odgovornosti koju on nosi. Energija koja me je krasila je nemjerljiva, nju i entuzijazam želim da prenesem na igrače. Uz vašu pomoć, tu energiju želim da usmjerim i na cijelu košarkašku javnost", kazao je Đorđević i dodao:

"Nismo više košarkaška sila, ali nam to ne oduzima pravo da to ponovo postanemo. Pitanje je da li smo svi spremni na dodatni rad i požrtvovanje kako bismo to ostvarili, da li su igrači spremni. Mislim da igrački sazrijevamo, svi su oni u pravim klubovima i u zemlji i u inostranstvu“. 

Đorđević iza sebe ima mnogo košarkaškog znanja ali ne mnogo trenerskog iskustva.

Ipak, njegova harizma i shvatanje košarake daju, kako tvrde analitičari, nadu da srpska košarka može da nastavi putem koji je postavio Duda Ivković.

Đorđević će na klupi nacionalnog tima sjedeti u naredne dvije i po godine, tačnije do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније