Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 12. 2013. 15:39   >>  15:40

SJUTRA PROMOCIJA

KSS potvrdio: Đorđević selektor Srbije

Legendarni srpski košarkaš Aleksandar Djorđević od srijde će i zvanično postati selektor nacionalnog tima Srbije, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza te države.

Promocija i prva Đordjevićeva konferencija za medije na novoj funkciji održaće se u srijedu od 12 sati u Kući košarke, javlja B92.

 

Đorđević će naslijediti Dušana Ivkovića, koji je posao selektora obavljao od 2008. godine, a povukao se nakon šampionata Evrope u Sloveniji na kojem je Srbija zauzela sedmo mjesto.

Proslavljeni plejmejker se sa potpredsjednikom srpskog saveza Dejanom Bodirogom i predsjednikom Draganom Đilasom dogovorio još prije otprilike mjesec dana, a sada su očigledno utanačeni i svi ostali detalji ugovora.

Đorđević je sa nacionalnim timom osvojio gotovo sve, sa Jugoslavijom je po jednom bio svjetski šampion i olimpijski vicešampion, a tri puta se peo i na krov Evrope.

Tokom igračke karijere, branio je boje Partizana, Olimpije iz Milana, Fortutuda iz Bolonje, Portlanda, Barselone, Reala, Skavolinija i Armani Džinsa.

Trenersku karijeru započeo je upravo na klupi Armani Džinsa 2006. godine, koji je vodio samo godinu dana, da bi potom bio još trener Benetona, u sezoni 2011/12. Od leta prošlog ljeta je bez angažmana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније