Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 12. 2013. 10:37   >>  10:55 1

SJEĆANJE

Godišnjica od ubistva Harisa Brkića

Na današnji dan, 12. decembra 2000., u Beogradu je ubijen nekadašnji košarkaš Partizana i podgoričke Budućnosti Haris Brkić.

Prije 13 godina, Brkić, koji je tada imao 26-godina, upucan je ispred hale "Pionir" dok se vraćao sa treninga. Nepoznati napadač je sa dva hica u glavu ranio Brkića, koji je preminuo tri dana kasnije u bolnici.

Policija je nakon istrage saopštila da je ubistvo bilo naručeno, a napadači nikada nijesu otkriveni. Baš danas, na godišnjicu njegove smrti, igraju Partizan i Budućnost, klubovi u kojem je ostavio najveći trag.

Haris Brkić je rođen 1974. godine u Sarajevu iz kojeg se 1992. sa porodicom preselio u Beograd kako bi nastavio karijeru u Partizanu, a jednu godinu je sticao iskustvo u Borcu. U karijeri je još igrao i za Budućnost. Bio je povremeni reprezentativac Jugoslavije.

Sa "crno-bijelima" osvojio je tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa, a učesvovao je i na fajnal foru Evrolige u Barseloni u sezoni 1997/1998.  

Iz Partizana je otišao u Podgoricu, gdje je u plavom dresu osvojio titulu prvaka SR Jugoslavije. Nakon toga se vraća u Partizan, ali, nažalost, uslijedio je tragičan kraj.

Sa mladom reprezentacijom SRJ 1996. godine osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Brkić je važio za mirnog momka, nakon njegovog ubistva javnost je bila šokirana. Oni koji su ga poznavlai govorili su da je bio mladić koji se nikada nikome nije zamjerio, niti je iko mogao da čuje bilo koju ružnu riječ od njega.

Košarkaški klub Partizan svake godine održava memorijalni turnir u znak sjećanja na svog igrača, a na turniru učestvuju ekipe mlađih kategorija klubova za koje je nastupao u karijeri - Bosne, Partizana, Borca i Budućnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније