Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Č.J. [ Beta, rtcg.me ]

10. 01. 2022. 07:45 >> 11:00

NBA LIGA

Trijumfalan povratak Tompsona, Vučević solidan u porazu

Košarkaši Golden stejta pobijedili su Klivlend sa 96:82, u meču u kojem se Klej Tompson vratio na teren poslije 941 dana i koji je za 20 minuta na terenu ubacio 17 poena. Košarkaši Denvera pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Oklahome sa 99:95, uz još jednu dobru partiju srpskog centra Nikole Jokića.

Denver je na poluvremenu vodio sa 61:49, ali je Oklahoma uspjela da u trećoj četvrtini preokrene rezultat i povede sa 75:74, da bi četiri i po minuta prije kraja meča imala 95:88.

Međutim, Denver je u neizvesnoj završnici uspio da, poenima Jokića i Vilija Bartona sa linije za slobodna bacanja, stigne do pobjede.

Jokić je u 20. pobjedi Nagetsa od početka NBA sezone upisao 22 poena i 18 skokova, uz šest asistencija. Ostin Rivers je takođe ubacio 22 poena, dok je Vil Barton dodao 14.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Laganc Dort sa 14 poena.

Košarkaši Golden stejta pobijedili su Klivlend sa 96:82, u meču u kojem se Klej Tompson vratio na teren poslije 941 dana i koji je za 20 minuta na terenu ubacio 17 poena.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Stef Kari sa 29 poena, dok se srpski košarkaš Nemanja Bjelica za 13 minuta u igri nije upisao u strelce. U timu Klivlenda najefikasniji je bio Lamar Stivenson sa 17 poena.

Košarkaši Dalasa pobijedili su Čikago sa 113:99, predvođeni Lukom Dončićem koji je upisao treći tripl-dabl u sezoni - 22 poena, 14 skokova i 14 asistencija.

Maksi Kleber i Džoš Grin su postigli po 18 poena, dok Boban Marjanović nije bio u timu u Dalasa. U redovima Bulsa najbolji su bili Demar Derozan i Zak Lavin sa po 20 poena.

Nikola Vučević je meč završio sa 13 poena, uz šest skokova i blokadu.

Košarkaši Memfisa upisali su devetu pobjedu u nizu pošto su u gostima bili bolji od Los Anđeles Lejkersa sa 127:119.

Memfis su do pobjede vodili Dezmond Bejn sa 23 i Džeren Džekson sa 21 poenom, dok Lejkersima nije pomoglo ni 35 poena Lebrona Džejmsa.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili su na svom terenu ekipu Atlante sa 106:93, a srpski igrač Bogdan Bogdanović je za poraženi tim upisao 19 poena.

Klipersi su prekinuli niz od tri uzastopna poraza, a najefikasniji u domaćem timu je bio Amir Kofi sa 21 poenom i pet skokova, Serž Ibaka je dodao 16 poena, dok je Markus Moris senior upisao poen manje.

U ekipi Atlante najbolji učinak su imali Bogdanović i Trej Jang. Srpski košarkaš je zabilježio i šest skokova i tri asistencije, dok je Jang pored 19 poena upisao i sedam asistencija.

Bogdanović je u prvom poluvremenu ukupno postigao 15 poena.

Timoti Luvalu je za goste zabilježio 14 poena, uz četiri skoka.

Klipersi su osmi na tabeli Zapadne konferencije sa 20 pobjeda i 21 porazom, dok Atlanta na 12. mjestu Istočne konferencije ima 17 pobeda i 22 poraza.

U preostalim utakmicama odigranim prošle noći, Minesota je pobijedila Hjuston sa 141:123, uz 40 poena Karla Entonija Taunsa, Vašington je bio bolji od Orlanda sa 102:100, Toronto od Nju Orleansa sa 105:101, dok je Portland slavio protiv Sakramenta sa 103:88.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније