Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 12. 2013. 20:36 >> 20:48
3

ABA LIGA

Cedevita pala u "Morači"

Budućnost je dobro odreagovala nakon tri uzastopna poraza (dva u Evrokupu, jedan u ABA ligi) i u derbiju kola nakon velike borbe savladala Cedevitu 64:60. "Plavi" su tako zabilježili sedmu pobjedu u regionalnom takmičenju.

Budućnost je čitavu prvu četvrtinu jurila prednost rivala.Cedevita je u nekoliko navrata imala četiri poena prednosti.

Budućnost je prišla na 16:15, ali je Ramljak trojkom sa zvukom sirene vratio plus četiri na kraju prve dionice 19:15.

Gosti su bolje otvorili i drugu čtvrtinu i nakon zakucavanja Babića i poena Nurkića došli do velikih 11 poena prednosti 28:17. Budućnost, međutim, nije pala, naprotiv.

Serijom 7:0 (trojke Popovića i Šehovića) smanjila je na 28:24. Potom je trojku za potpuni priključak promašio Ivanović, ali nije Baždarić. “Plavi“ su smanjili na 31:28, a konačnih 33:28 postavio je Smit. Doduše, gosti su imali posljednji napad da povećaju prednost, ali ga nijesu iskoristili…

Cedevita je održavala prednost do 38:31. Tada je krenula serija “plavih“ 10:0, koju je otvorio Aleksa Popović trojkom, a zaključio Šehović takođe pogotkom iza linije 6,75.

Nolan je prekinuo “prazan hod“ svog tima. Mihailović je trojkom donio plus četiri domaćima, a treća dionica je završena prednošću Budućnosti 47:42.

U posljednjoj dionici se dugoigralo koš za koš. Smit je pogodio, uz faul, ali nije pogodio slobodno bacanje kod rezultata 55:53. Aleksa Popović bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, ali se izborio za loptu, a u nastavku akcije poentirao nakon asistencije Akindelea za 60:56. Potom je bilo i 62:56, na manje od minut do kraja.

Budućnost je u penal završnici sačuvala pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Aleksa Popović sa 21, Vladimir Mihailović je ubacio 14, a Suad Šehović 11 poena.

U ekipi iz Zagreba najbolji je bio Nolan Smit sa 16 poena.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније