Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 12. 2013. 23:15 >> 23:15

EVROLIGA

PAO i Laboral Kuća u Top 16

Panatinaikos je savladao Zvezdu sa 69:63 i obezbijedio mjesto u Top 16, baš kao i Laboral Kuća trijumfom protiv Lijetuvos Ritasa - 79:63. Barselona slavila na gostovanju Nanteru 82:78. U gostima je slavio i Bamberg protiv Efesa nakon preokreta 89:78.

Najefikasniji u Panatinaikosu  bili su Ramel Kari sa 16 i Džejms Gist sa 15 poena, a veliki doprinos trijumfu u finišu dao je Majkl Bramos, sa 8 koševa.

Kod “crveno-bijelih“ Demarkus Nelson je postigao 16 (5 as), Raško Katić 13, a Blejk Šilb 10 poena.

Odličnu partiju kod Labrola Kuće je pružio Hamilton, postigao je 17 poena uz pet skokova, San Emeterio je dodao 12, a Milko Bjelica poen manje.

Jedini dvocifreni u litvanskom timu bili su Darijus Songaila i Zajbijan Daudel sa 14, odnosno deset poena, Milenko Tepić ubacio je sedam, a Stevan Jelovac dva.

Iz ove grupe plasman u Top 16 obezbijedili su Makabi (skor 6-2), Lokomotiva (6-2), Laboral Kuća (5-3) i Panatinaikos (4-4). Crvena zvezda je na 2-6, a Lijetuvos Ritas 1-7.

Barselona je slavila na gostovanju  Nanteru sa 82:78 i revanširali se francuskom timu za poraz u prvom krugu.

Međutim, malo je nedostajalo da Nanter i drugi put ove sezone savlada favorizovane Katalonce.

Gosti su u 34. minutu vodili sa 76:63, ali je Nanter furioznim serijom 15:4 došao na korak do izjednačenja (80:78) i imao je napad. Ipak, nijesu najbolje odreagovali, a tačku na pobjedu Katalonaca stavio je Alehandro Abrines.

Anadolu Efes vodio je na svom terenu protiv Bamberga 14 poena na poluvremenu, ali je poražen rezultatom 89:78, i time doveo u pitanje plasman u top 16 fazu. Turci imaju odnos pobjeda i poraza 4-4, koliko i Armani, a pojbedu manje su sakupili Bamberg i Žalgiriz.

Igra Efesa raspala se u posljednjoj dionici koju su gosti riješili u svoju korist rezultatom 32:14!

Džamar Smit je sa 20 poena bio je najbolji kod Bamberga. Pratili su ga Gavel i Fišer sa po 13. Na drugoj strani najviše poena su postigli Vasiliadis, 18, i Hopson - 17.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније