Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Č.J. [ Beta ]

22. 10. 2021. 08:25   >>  08:27

NBA LIGA

Atlanta pobijedila Dalas

Košarkaši Atlante pobijedili su noćas Dalas sa 113:87 i trijumfom započeli novu sezonu u NBA ligi.

Atlantu su predvodili Kem Rediš sa 20 poena, Trej Jang sa 19 poena i 14 asistencija i Džon Kolins sa 16 poena i devet skokova. Klint Kapela u pobjedi je učestvovao sa 12 poena i 13 skokova, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović sa 11 poena, tri skoka, dvije asistencije i ukradenom loptom.

Hoksi su dobili utakmici zahvaljujući dobroj trećoj četvrtini, poslije koje su prednost od sedam poena sa poluvremena uvećali na 86:64.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Luka Dončić sa 18 poena, 11 skokova i sedam asistencija, uz šut 6/17. Džejlen Branson postigao je 17 poena, a Kristaps Porzingis 11 poena, uz pet skokova. Maveriksi su iz igre šutirali samo 32,6 odsto.

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Los Anđeles Kliperse sa 115:113 i ostvarili drugi trijumf u drugoj utakmici na početku sezone. Voriorse je predvodio Stefen Kari sa 45 poena i 10 skokova. Postigao je ključnu "trojku" 56,8 sekundi prije kraja, imao važan skok 36 sekundi prije kraja i ubacio dva slobodna bacanja 4,7 sekundi prije kraja.

Endru Vigins pobjedi je doprinio sa 17 poena i šest skokova, Dejmion Li sa 11 poena, a Drejmond Grin sa 10 poena, sedam asistencija i šest skokova.

U ekipi iz Los Anđelesa Pol Džordž postigao je 29 poena, uz 11 skokova i šest asistencija. Erik Bledso postigao je 22 poena, a Ivica Zubac 14.

Pobjedom je sezonu započeo i Majami i to protiv aktuelnog šampiona Milvokija 137:95. Tajler Hiro bio je najefikasniji sa 27 poena, šest skokova i pet asistencija za 24 minuta, Džimi Batler postigao je 21 poen uz šest asistencija, a Bem Adebajo 20 poena i 13 skokova.

Milvoki sada ima pobjedu i poraz na startu lige, a najefikasniji u ekipi bio je Janis Adetokunbo sa 15 poena i 10 skokova. Grejson Alen dodao je 14 poena, a Kris Midlton 10.

U timu zbog povreda nije bilo Džrua Holideja, Bruka Lopeza i Bobija Portisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније