Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

O.Z. [ Mina ]

10. 10. 2021. 18:43 >> 19:35

ABA LIGA

Split namučio Budućnost u "Morači"

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su u Podgorici ekipu Splita 75:66 (23:18, 21:20, 16:20 i 15:8), u utakmici trećeg kola ABA lige.

Podgorički tim upisao je drugi trijumf, nakon što je na startu slavio i protiv FMP-a 82:72. Doživio je i poraz u Beogradu od Crvene zvezde 71:63.

Domaćin je opravdao ulogu favorita, ali je do pobjede došao teže od očekivanog.

Izabranici trenera Aleksandra Džikića tokom cijelog meča bili su u vođstvu, ali nijesu uspjeli da steknu ubjedljiviju prednost i ranije riješe pitanje pobjednika.

Budućnost je u 25. minutu prvi put stekla dvocifrenu prednost (55:45), koji je minut i po kasnije povećala na 13 poena (58:45).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Jagodić Kuridža sa 18, Džastin Kobs dodao je 12, a Vili Rid deset poena.

U ekipi Splita, koja je i poslije trećeg kola bez pobjede, najbolji je bio Darko Bajo sa 20 koševa.

Ostali crnogorski predstavnici, Mornar Barsko zlato i SC Derbi, doživjeli su poraze u ovom kolu. Mornar je juče u Baru izgubio od Borca 90:85, dok je SC Derbi u Beogradu poražen od Partizana 79:57.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније