Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Beta ]

20. 09. 2021. 20:31   >>  20:35

KOMEMORACIJA U BEOGRADU

Obradović: Duda mi je bio sve

U Narodnoj skupštini Republike Srbije danas je održana komemoracija povodom smrti proslavljenog košarkaškog trenera Dušana Ivkovića.

Ivković je preminuo u četvrtak, u 78. godini života.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović kroz suze je rekao da taj savez danas ne bi bio to što jeste, da nije bilo legendarnog trenera.

"Isto tako istorija srpske, jugoslovenske i evropske košarke je nezamisliva bez njegovog imena. Danas mnogi od nas ubiru plodove njegovog poluvjekovnog rada u košarci. Jednom je naglasio da košarka nije dio njegovog života, već cio njegov život", rekao je Danilović na komemoraciji.

Trener Partizana Željko Obradović istakao je da je njegovo nasljeđe ogromno, kao i da je podizao i vaspitavao veliki broj igrača.

"Otišao je čovjek koji je meni bio sve. Trener, učitelj, mentor, kum, prijatelj. I ne samo meni", dodao je on.

Predsjednik Sportskog društva Radnički iz Beograda Saša Jovičević ocijenio je da je Ivković ljude sa kojima je sarađivao činio "sigurnijim i samopouzdanijim", i da su vjerujući u njega sve više vjerovali u sebe i cilj, koji je postavljen.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ponosan što je Srbija imala i što će imati takvog čovjeka.

"On nikada neće otići iz Srbije, niti će ga iko u Srbiji zaboraviti", rekao je on.

Komemoraciji proslavljenog trenera prisustvovali su bivši košarkaši i treneri Dragan Kićanović, Dimitris Itudis, Svetislav Pešić, Dejan Bodiroga, Vlade Đurović, Dejan Tomašević, Novica Veličković i drugi.

Sahrana Dušana Ivkovića biće održana u utorak od 12.00, na Novom groblju u Beogradu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније