Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 11. 2013. 21:45 >> 21:45

EVROLIGA

Makabi se provukao protiv Zvezde

Makabi je slavio protiv Crvene zvezde u fantastičnoj atmosferi "Pionira" 78:76. Izraelci su vodili 16 razlike pred posljednju dionicu, ali je Zvezda fenomenalnom igrom istopila razliku i bila nadomak pobjede, ali se u akciji za trijumf nesrećno okliznuo Demarkus Nelson.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj borbi. Zanimljivo je da je  Makabi tek kodrezultata 27:25 stigao do prvog vođstva. Makabi je vodio i na odmoru 35:33.

Početkom treće četvrtine Izraelci prave seriju od 7:0 u prva tri minuta i tako do odlaska na posljednju malu pauzu stiču prednost od 16 poena!

Zvezda se međutim nije predala, pa je prednost Makabija počela da se topi sredinom četvrte četvrtine, a na tri minuta prije kraja nastala je totalna euforija u hali. "Sofo" je promašio oba slobodna bacanja a Simonović je na drugoj strani pogodio trojku za samo minus dva 73:71!

Radenović je novom trojkom na minut i po prije kraja doveo svoj tim na pola koša zaostatka (75:74).

Gosti potom dolaze do pogotka sa penala, ali nakon greške Zvezde ne uspevaju da stave tačku na meč dvadesetak sekundi prije kraja.

Zvezda je potom iskoristila dva slobodna bacanja i izjednačila rezultat na 76:76, a Dejvid Blu je iskoristio jedno od dva bacanja (77:76).

Pošto Zvezda nije imala tajm-aut, Nelson je krenuo u realizaciju ali se nesrećno okliznuo i propustio priliku da donese Zvezdi pobedu pa Blu nakon faula stavlja tačku na peti trijumf Makabiju u Evroligi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Skortsanitis sa 22 poena Smit je dodao 11 pogodaka. U redovima Crvene zvezde Radenović i Nelson postigli su po 12 pogodaka a Šilb je ubacio 11.

U istoj grupi Lokomotiva je deklasirala Lijetuvos Ritas u Viljnusu 84:53 i praktično obezbijedila prolazak u Top 16.

Lokomotiva je prelomila utakmicu u drugoj i trećoj dionici, jer je dozvolila rivalu da za dvadeset minuta postigne samo 16 poena!

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Derik Braun sa 20 poena i 8 skokova, a dvocifren učinak imali su još Hendriks (14p), Marić (12p), Kalnietis (10p) i Jasaitis (10p).

U ekipi Lijetuvos Ritasa najefikasniji je bio Seibutis sa 15 poena.

U grupi C Unikaha je slavila na gostovanju Zjelonoj Gori rezultatom 84:67 i tako zabilježila treću pobjedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji u timu iz Malage bio je Zoran Dragić sa 21 poenom, dok je Nik Kaner-Medli ubacio 18.

Na drugoj strani Pržemislav Zamojski ubacio je 21, a naš Vladimir Dragičević 13.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније