Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 11. 2013. 16:55   >>  24. 11. 2013. 00:19 9

PEKOVIĆ "ZAKUCAO"

"Više me ništa ne sprečava da igram za CG"

Crnogorski centar Nikola Peković, koji i ove sezone pruža odlične partije za NBA tim Minesotu Timbervulvse, kazao je u ekskluzivnom intervjuu za "Glas Amerike" da njegov tim ove godine ima velike ambicije i najavljuje da će se staviti na raspolaganju selektoru nacionalnog tima u narednim akcijama.

Minesota je, četvrtu nedjelju od početka NBA sezone, među boljim timovima u zapadnoj konferenciji. Jedan od najvažnijih igrača u timu, uz oporavljenog Kevina Lava, je Nikola Peković, koji kaže da je veoma zadovoljan dosadašnjim učinkom.

"U odnosu na prethodne godine imamo odličan početak. Nadam se da ćemo nastaviti tako da igramo u nastavku sezone. Sigurno je olakšavajuća okolnost što smo doveli neke nove igrače, koji nam mnogo pomažu u napadu i odbrani. Jedna od bitnijih stvari je da smo svi zdravi. Imali smo dosta problema prethodnih godina i iako je ovo tek početak duge sezone, nadam se da će ostati tako čitave sezone. Mislim da su ove godine ambicije više nego i jedne godine da se uđe u plej of, jer stvarno mislim da imamo tim za plej of. Samo treba da ostanemo zdravi. Mislim da je to jedini uslov koji može da nas spriječi da uđemo u plej of", smatra Peković.

Odlične partije prethodnih godina, Pekoviću se ljetos donijele unosan petogodišnji ugovor sa Timbervuvlsima, zbog kojeg crnogorski centar ne osjeća dodatan pritisak.

"Baš su me to pitali novinari iz Amerike, da li to predstavlja neki veći pritisak za mene. Ne predstavlja. Mislim da je to samo dokaz nečega što sam ja zaslužio mojim dosadašnjim radom i samo treba da nastavim da radim stvari koje sam i do sada radio i mislim da će to biti u redu", kazao je Peković.

Nikola naglašava da odlično sarađuje sa trenerom Rikom Adelmanom, koji ima veliko iskustvo sa  igračima sa Balkana, s obzirom na to da je trenirao tim Sakramenta dok su u njemu igrali Vlade Divac i Peđa Stojaković.

"Ukazao mi je veliko povjerenje, samim tim što me je prije dvije godine stavio za startnog centra i stvarno imamo sjajnu saradnju. Ja sam mnogo puta rekao da sam ga gledao dok sam bio klinac, tada još nisam igra košarku, kako radi sa Vladom i Peđom u  Sakramentu, i sada mi je trener. Tako da mi je stvarno velika čast da igram za njega i mislim da je sigurno jedan od najboljih trenera u NBA. Od svakog od nas izvlači ono što je najbolje i uvijek nas stavlja na pravu poziciju", naveo je Peković.

Pekoviću je ovo četvrta godina u Mineapolisu. Kaže da se navikao na život u tom gradu, iako mu nedostaju porodica i prijatelji. U stalnom je kontaktu sa drugim crnogorskim igračem u NBA ligi Nikolom Vučevićem, koji takođe igra sjajno u Orlandu.

"Čujemo se redovno. Odlični smo prijatelji. Razmjenjujemo iskustva i privatno se stalno čujemo. U kontaktu sam i sa nekim drugim igračima", otkrio je Peković

Crnogorskog reprezentativac, zbog obaveza u vezi sa potpisivanjem novog ugovora, ove godine nije igrao na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Peković ističe da mu je žao što nije mogao da se odazove pozivu nacionalnog tima.

"Imao sam privatne obaveze koje sam stvarno morao da završim i to mi je bilo na prvom mjestu. Ovo što sam završio ovog ljeta je nešto za šta sam se borio svih ovih godina i za što sam radio svih ovih godina tokom moje košarkaške karijere. Sad me ništa ne sprečava da se odazovem svim sljedećim reprezentativnim akcijama. Dosta ljudi me je osuđivalo što nijesam igrao za reprezentaciju, a mislim da su to i neki drugi razlozi. Ali stvarno jedini razlog zbog kojeg nijesam mogao da igram bilo osiguranje i neke druge stvari vezane za moj tim. Sigurno ću u nekom sljedećem okupljanju dokazati da mnogi nijesu bili u pravu", istakao je Peković.

Centar Minesote za "Glas Amerike" kaže da na internetu prati i utakmice balkanskih klubova, uglavnom Partizana koji mu je, kako kaže, prva kuća i gdje i dalje ima veliki broj prijatelja.

Pripremili: Milena Đurđić i Braca Đorđević, Glas Amerike

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније