Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ rtcg.me, beta ]

28. 05. 2021. 22:24 >> 23:19
30

TITULA OSTAJE U BEOGRADU

"Plavi" pali u finišu, Zvezda ide u Evroligu

Košarkaši Budućnost volija nijesu uspjeli da osvoje titulu u Aba ligi, pošto su u majstorici finala poraženi od Crvene zvezde u Beogradu 67:60.

Zvezda je osvojila peti prsten ABA lige u klupskoj istoriji i izborila plasman u Evroligu.

Oba tima su nervozno ušla u meč kada je napad u pitanju. Kod Zvezde, Džordan Lojd je promašio četiri vezana šuta, ali su "crveno-bijele" u igri držali trojkama Kori Volden i Branko Lazić. Odlično je u skoku i u napadu odigrao i Landri Noko koji je donio Zvezdi maksimalnih četiri poena prednosti 15:11, ali je sa druge strane Petar Popović pogodio šut za tri poena i na prvu pauzu se otišlo rezultatom 15:14.

I u drugoj dionici vidjeli smo slabiju igru u napadu od obje ekipe. Zvezda je bolje ušla u drugu četvrtinu i poenima Dobrića uspjela da se odlijepi na maksimalnih plus sedam, 22:15. Do kraja poluvremena viđena je rezultatska klackalica, pa je Zvezda na odmor otišla sa prednošću od pet poena, 33:28.

U drugom poluvremenu Lojd je počeo da pogađa i zajedno sa Nokom održava Zvezdu u prednosti.

Da Zvezda ne stekne veću prednost od sedam poena najzaslužniji je Kobs koji je nastavio sa odličnom partijom iz prvog poluvremena. Minut prije kraja treće dionice Budućnost je poenima Kobsa uspjela da se vrati na minus dva i natjera trenera Zvezde Dejana Radonjića da zatraži tajm-aut. Poslije tajm-auta Kuzmić je postigao dva poena i Zvezda je u posljednju dionicu ušla sa prednošću od četiri koša, 53:49.

Na startu posljednje dionice Lojd i Simonović su predvodili Zvezdu ponovo do maksimalnih plus sedam. Do kraja meča vodila se velika borba za svaki koš, pa je tako u posljednjoj  dionici viđeno svega 25 poena.

Zvezda je uspjela da u takvom ritmu zadrži stečenu prednost i trojkom Lojda dođe do pobjede i titule, 67:60.

Zvezdu su do titule predvodili Landri Noko sa 17 poena i 12 skokova i Džordan Lojd sa 15 poena i po četiri skoka i asistencije. Ognjen Dobrić je zabilježio 12 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Kod Budućnosti bolji od ostalih bio je Džastin Kobs sa 21 poenom. Zoran Nikolić, Luka Mitrović i Nikola Ivanović postigli su po osam poena.

Tok meča:

4. četvrtina

Dva minuta bez koša. Lojd je prekinuo post obje ekipe, flouter za 55:49. Zoran Nikolić je dao dva bacanj 55:51. Trojka Simonovića 58:51, 6.33 do kraja. Noko zakucava, ali reaguje Dela Vale trojkom 60:54.

Noko odbija nalete "plavih" 63:56. Kobs je pogodio pod faulom, ali nije dao dodatno 63:58. Lojd je trojkom stavio tačku na meč. Kraj meča, Zvezda slavi titulu 67:60.

3. četvrtina

Laki poeni za Zorana Nikolića 33:30. Kobs je dao dva bacanja za minus jedan, uzvraća Lojd 35:32. Četiri poena u jednom napadu Lojda, pa Noko nakon ofanzivnog skoka 41:34.

Trojka Kobsa, ne odustaje Budućnost 41:37. Igra se koš za koš, Zvezda vodi 47:43, 3.25 do kraja četvtrtine. Ukrao jr loptu Dela Vale i poentirao 47:45. Volden nakon kontranapada 51:45.

Mitrović, pa Kobs nakon prodora, opet su "plavi" uhvatili priključak 51:49. Zvezda vodi nakon 30 minuta igre 53:49.

2. četvrtina

Apić polovičan sa linije bacanja, na drugoj strani zakucava Kuzmić 17:15. Trojka Dobrića na isteku napada 20:15. Ivanović je pogodio trojku, potom je Kobs ubacio dva penala, Budućnost je prišla na 22:20.

Četiri poena u nizu domaćih, ali nova trojka Ivanovića 26:23, četiri minuta do odmora. Noko je iskoristio dva bacanja,a u narednom napadu Kobs je pogodio pod faulom. Dao je i dodatno 28:26.

Popović nakon ofanzivnog skoka, uzvratio je Lojd nakon prodora 33:28, to je i rezutlat nakon prvog dijela.

1. četvrtina

Hol sa poludistance, na isti način je uzvratio Kobs 2:2. Trojka Voldena, ali Zoran Nikolić iz reketa 6:5. Trojku je sada postigao Lazić 8:6, sredina uvodne dionice.

Trojka Kobsa iz teške pozicije za plus tri 11:8. Četiri poena u nizu domaćina 12:11, 3.06 do kraja četvrtine. Serija Zvezde 7:0, koju je Popović prekinuo trojkom 15:14, kraj prve četvrtine.

 

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније